НОВИНИ ДНЯ: Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Timesвсі новини дня
Політика
Світ
19.06.2021 580

Росія приховує десятки тисяч смертей від коронавірусу – ЗМІ

У Росії зафіксовано десятки тисяч смертей, які офіційно не пов'язані з COVID-19, але, ймовірно, мають зв'язок з нею.

Такі висновки зробила Медіазона на основі даних Росстату.

«Якщо вірити цим цифрам (остаточні дані Росстат щодо смертності за минулий рік, - ред.), то паралельно з пандемією коронавірусу в Росії десятками тисяч вмирали від пневмонії, від серцево-судинних захворювань і від старості - і ці випадки не пов'язані з COVID- 19. Ці дані дозволяють зрозуміти, куди записували померлих від коронавірусу», - пише видання.

У 2020 році смертність від пневмонії зросла на 140% в порівнянні з попереднім роком. На 20% збільшилася смертність "від старості", і на 10% - від хвороб органів кровообігу. Збільшення числа смертей з цих причин, на думку авторів дослідження, в реальності може бути пов'язано з коронавірусом.

Частіше стали вмирати від хронічних захворювань, які загострюються на тлі COVID-19: від цукрового діабету померло на 25% більше, ніж в 2019 році, а від запальних захворювань центральної нервової системи - на 20,9%.

За 2020 рік у Росії померло майже на 400 тисяч осіб більше, ніж очікувалося, менше половини цих смертей пояснювалося пандемією. У деяких регіонах смертність від легеневих захворювань зросла в кілька разів - це регіони-лідери за ростом надлишкової смертності, яку не визнають коронавірусною.

«Дані Росстату дозволяють зрозуміти, куди регіони записували невраховані коронавірусні смерті. Наприклад, в Чечні зростання смертей від хвороб органів дихання становило 674% (1300 проти 168 в 2019 році), в Осетії - 300% (928 проти 230), в Самарській області - 202% (2151 проти 713). Також в цих регіонах зросла і смертність від хвороб системи кровообігу », - наголошується в дослідженні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія приховує десятки тисяч смертей від коронавірусу – ЗМІ 5.00 5 1
Політика / Світ
19.06.2021 580
Еще материалы раздела «Світ»