<
НОВИНИ ДНЯ: "Дорога іграшка": у Повітряних силах розповіли про "рідкісний російський літак" Су-57 РФ  Росія може “розвалитися”: Патрушев назвав причину  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  "Ухилянтами" автоматично можуть стати два мільйони чоловіків: що буде, якщо не оновити дані в ТЦК  В Україні ще на місяць подовжать пільгову ціну на електроенергію для населення  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітня  Остін про ATACMS: не чудодійний засіб, але дає можливість завдавати далеких ударіввсі новини дня
Політика
Україна
19.06.2021 597

Проти Шарія порушено кримінальні справи за відмивання доходів

Офіс генерального прокурора і Національне агентство з запобігання корупції (НАЗК) відкрили кримінальні справи проти блогера Анатолія Шарія за фактами відмивання доходів, ухилення від сплати податків і махінацій у фінансуванні "Партії Шарія".

Про це народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко написав у Facebook.

Гончаренко повідомив, що отримав відповіді на свої депутатські звернення щодо законності придбання у власності нерухомості, де переховуються Шарій і його дружина, а також про джерела фінансування "Партії Шарія".

Офіс генпрокурора повідомив, що ведеться розслідування Головним слідчим управлінням фінансових розслідувань Державної фіскальної служби України.

НАЗК повідомило, що в результаті аналізу звіту "Партії Шарія" виявили ознаки кримінальних злочинів: подання свідомо неправдивих даних відомостей фінансового характеру та невідповідність сум доходів осіб, які фінансували партію, розмірам внеску. Всі матеріали НАЗК передало Нацполіції, яка вже відкрила провадження, і фіскальній службі.

Зокрема, в опублікованій Гончаренком відповіді офісу генпрокурора вказується, що Головним слідчим управлінням фінансових розслідувань Державної фіскальної служби здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 2 червня 2020 року за ч.1 ст. 205-1 (підробка документів), ч. 2 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків) КК України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Проти Шарія порушено кримінальні справи за відмивання доходів 5.00 5 1
Політика / Україна
19.06.2021 597
Еще материалы раздела «Україна»