НОВИНИ ДНЯ: Чому Зеленський бачить у Трампі шанс на завершення війни: The Telegraph дізнався деталі  "Довгі Нептуни" та 30 тисяч дальнобійних дронів: Зеленський розповів про українську зброю  Похолодання в Україні: синоптик розказав, де температура впаде до "мінусів"  У четвер Україні прогнозують погіршення погоди: дощ, сніг та ожеледицю  В Україні 20 листопада буде вітряно, на заході - похолодання та дощ із мокрим снігом  Потепління до +14, але ненадовго: синоптикиня озвучила прогноз погоди в Україні на 19 листопада  Зима близько: де в Україні чекати на сніг в понеділоквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.06.2021 1432

Цветаєвский пиріг з малиною: покроковий рецепт

Всім відомий цвєтаєвський пиріг із яблуками. Мовляв, його часто готувала поєтесса. Але мало хто знає про існування самого літнього варіанту цвєтаєвського пирога - з малиною.

Пісочна основа, сметанна заливка, свіжа або заморожена малина - і смачний десерт до чаю або кави готовий!

Інгредієнти:

Для пісочної основи:

  • Сметана - 0, 5 склянки.
  • Вершкове масло - 150 г.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Цукор - 0, 5 склянки.
  • Просіяне пшеничне борошно - 2 склянки.

Для сметанної заливки:

  • Борошно - 2 ст. л.
  • Цукор - 1 стакан.
  • Яйце - 1 шт.
  • Сметана - 1 стакан.

Для фруктової начинки:

  • Свіжа або заморожена малина - 350 г.

Спосіб приготування:

  1. Якщо ви використовуєте заморожену малину, то перед тим як зайнятися тестом, дістеньте її з морозильної камери - за цей проміжок часу вона не встигне повністю розмерзнуться і потекти, але в той же час з нею можна буде працювати.
  2. Потім поєднайте цукор зі сметаною.
  3. Далі для цвєтаєвського пирога розтопіть вершкове масло. Дайте трішки охолонути та вилийте сметанної маси, добре перемішуємо.
  4. Вимішуємо тісто, додаючи борошно і розпушувач. Тісто має вийти приємним і еластичним.
  5. Розподіляємо його по всій поверхні форми для випікання з високими бортиками.
  6. Тепер швиденько готуємо залівку, змішуючи яйце з цукром, борошном і сметаною. Активно перемішуючи масу, позбавляємося від грудочок.
  7. Залишилася сама малість - розподілити малину по дну форми на вже викладене тісто і залити її сметаною залівкою.
  8. Виставивши температуру в духовці близько 180 градусів, про пиріг можна благополучно забути практично на годину. Хвилин через 50-55, коли основа вже схопиться, а серединка буде трошки "грати" - це буде свідчити про готовність нашого цвєтаєвського пирога з малиною.
  9. Подавайте, повністю остудивши пиріг.

Смачного!

Оценка материала:

5.00 / 1
Цветаєвский пиріг з малиною: покроковий рецепт 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
21.06.2021 1432
Еще материалы раздела «Суспільство»