Життя та Стиль
Суспільство
Цветаєвский пиріг з малиною: покроковий рецепт
Всім відомий цвєтаєвський пиріг із яблуками. Мовляв, його часто готувала поєтесса. Але мало хто знає про існування самого літнього варіанту цвєтаєвського пирога - з малиною.
Пісочна основа, сметанна заливка, свіжа або заморожена малина - і смачний десерт до чаю або кави готовий!
Інгредієнти:
Для пісочної основи:
- Сметана - 0, 5 склянки.
- Вершкове масло - 150 г.
- Розпушувач - 1 ч. л.
- Цукор - 0, 5 склянки.
- Просіяне пшеничне борошно - 2 склянки.
Для сметанної заливки:
- Борошно - 2 ст. л.
- Цукор - 1 стакан.
- Яйце - 1 шт.
- Сметана - 1 стакан.
Для фруктової начинки:
- Свіжа або заморожена малина - 350 г.
Спосіб приготування:
- Якщо ви використовуєте заморожену малину, то перед тим як зайнятися тестом, дістеньте її з морозильної камери - за цей проміжок часу вона не встигне повністю розмерзнуться і потекти, але в той же час з нею можна буде працювати.
- Потім поєднайте цукор зі сметаною.
- Далі для цвєтаєвського пирога розтопіть вершкове масло. Дайте трішки охолонути та вилийте сметанної маси, добре перемішуємо.
- Вимішуємо тісто, додаючи борошно і розпушувач. Тісто має вийти приємним і еластичним.
- Розподіляємо його по всій поверхні форми для випікання з високими бортиками.
- Тепер швиденько готуємо залівку, змішуючи яйце з цукром, борошном і сметаною. Активно перемішуючи масу, позбавляємося від грудочок.
- Залишилася сама малість - розподілити малину по дну форми на вже викладене тісто і залити її сметаною залівкою.
- Виставивши температуру в духовці близько 180 градусів, про пиріг можна благополучно забути практично на годину. Хвилин через 50-55, коли основа вже схопиться, а серединка буде трошки "грати" - це буде свідчити про готовність нашого цвєтаєвського пирога з малиною.
- Подавайте, повністю остудивши пиріг.
Смачного!