<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати паску в паперовій формі, чи потрібно змащувати форму маслом перед випіканням  Великодній календар: коли купувати вербу, пекти паску та зустрічати Радоницю  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Буданов пояснив, як змінилася армія РФ від початку повномасштабної війни  Меню на Великдень 2024: найкращі страви до святкового столу  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнутивсі новини дня
Політика
Україна
22.06.2021 498

Медичні чекапи. Стан здоров'я українців перевірятимуть кожні два роки

Президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні будуть повні медичні обстеження кожні два роки для українців старше 55 років. А для деяких категорій - кожного року.

Про це він заявив у ході форуму "Україна 30. Здорова Україна".

"Для осіб старше 55 років будуть запроваджені так звані медичні чекапи, повні медичні обстеження кожні два роки. А для деяких категорій - кожного року. Рання діагностика захворювань дозволяє державі рятувати життя своїх громадян, витрачаючи набагато менше коштів", - підкреслив глава держави.

Нагадаємо, раніше на сайті президента був опублікований указ Володимира Зеленського про підвищення зарплат медикам. Вирішити це питання було доручено Кабінету міністрів.

Згідно з документом, уряд під час підготовки проекту державного бюджету на 2022 рік має опрацювати питання підвищення зарплат до як мінімум:

20 000 гривень - для лікарів;

13 500 гривень - для середнього медичного персоналу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Медичні чекапи. Стан здоров'я українців перевірятимуть кожні два роки 5.00 5 1
Політика / Україна
22.06.2021 498
Еще материалы раздела «Україна»