НОВИНИ ДНЯ: Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Timesвсі новини дня
22.06.2021 435

Рівень фінансового стресу в Україні близький до мінімального, - НБУ

Індекс фінансового стресу (ІФС), який вимірює Національний банк України, перебуває на рівнях, близьких до мінімальних. Ситуація стабілізувалася.

Про це сказав директор департаменту фінансової стабільності НБУ Віталій Ваврищук під час презентації Звіту про фінансову стабільність, яка транслювалася на Youtube.

Як зазначив Ваврищук, цей індекс зріс до певної міри, коли починала розгортатися пандемія в березні та квітні 2020 року, "але дуже швидко нормалізувався".

Потім спостерігалася певна волатильність, що було обумовлено зростанням дохідності безризикових активів на світових фінансових ринках, а також "накопиченням російських військ на кордоні з Україною". "Звісно, що фінансові ринки трошки нервували", - сказав він.

"Але зараз індекс повернувся до практично мінімальних історичних рівнів", - повідомив Ваврищук.

Оценка материала:

5.00 / 1
Рівень фінансового стресу в Україні близький до мінімального, - НБУ 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
22.06.2021 435
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»