Життя та Стиль
Суспільство
Косметологія та кулінарія: «Ранок з Україною» розвінчав усі міфи про властивості кокосової олії
Кокосову олію застосовують при недугах та шкірних захворюваннях. Вона здатна глибоко проникати в шкіру, що робить її ідеальною для тих, хто страждає на сухість. Ведучі програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Марія Мельник і Григорій Герман розповіли, як правильно використовувати кокосову олію і розвінчали міфи про неї.
Вона давно вже увійшла у звичне користування господинь. Сучасні красуні використовують її для догляду за волоссям, нігтями й обличчям, для лікування та навіть для приготування їжі.
«Кокосова олія вміщує велику кількість насичених жирів, а це має гарний вплив на в’ялу і дуже суху шкіру», – коментує косметологиня та консультант зі здорового харчування Анна Галіцина в ефірі каналу «Україна».
Усе через вміст корисних речовин та вітамінів. Кокосова олія багата на вітаміни А, Е та К, містить лауринову кислоту та кальцій. Також вона здатна захищати шкіру від вітру, холоду та сонця.
Проте вже можна нарахувати ряд міфів, пов’язаних з цією олією. Мовляв, у її складі є поліненасичені жири, які вважають корисними, проте значно більше там насичених, які погано засвоюються організмом.
«Така кількість насичених жирів, яку вміщує кокосова олія – більше 65%, може провокувати поганий холестерин в крові, що в свою чергу викликає серцево-судинні захворювання», – пояснює експерт.
Для шкіри обличчя така олія теж не підходить, адже вона дуже щільна. І якщо ваша шкіра схильна до висипань, кокосова олія здатна закупорити пори і тим самим викликати роздратування з дрібними акне та сверблячкою.
Наступний міф – на кокосовій олії можна безпечно обсмажувати продукти. Дослідження доводять – вживати термічно оброблену на цій олії їжу небезпечно. Тим паче, обсмажування не є безпечним способом термічної обробки.
«Лікувальні властивості у неї є, звичайно ж, є антиоксидантні властивості, але є безліч різних олій, які не провокують захворювань. Тому кокосову олію я все ж не рекомендую використовувати в їжу», – зазначила Анна Галіцина у програмі «Ранок з Україною».
Ну і третій міф – щоденне вживання кокосової олії сприяє схудненню. Такі дослідження є, проте кількість випробувачів занадто низька, щоб вірити таким даним, а якщо згадати, яку кількість жирів містить кокосова олія – то схуднути з її допомогою важко. Проте вона чудово підходить для шкіри голови.
«Кокосову олію можна використовувати для шкіри голови і для волосся. Якщо маєте зайве лущення або свербіж – можна робити маски для волосся», – радить експерт.
Кокосова олія надасть волоссю здорового блиску та густоти. Можна придбати 500 мілілітрів за 250-300 гривень. Зберігати її краще у прохолодному закритому місці, термін придатності – від 2-х до 4-х років.
Оценка материала:
Косметологія та кулінарія: «Ранок з Україною» розвінчав усі міфи про властивості кокосової олії23.06.2021