<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
23.06.2021 826

"А що – то ви по нам там на горизонті стріляли? Серйозно?"

Борис Бабін, юрист-міжнародник: Стисло щодо сьогоднішнього "попереджувального обстрілу" російськими "прикордонниками" та заявленого "бомбомітання" літаком Чорноморського флоту РФ по курсу корабля Royal Navy на південь від Севастополя.

Адже наразі Великобританія відкидає цей інцидент у частині застосування зброї, та каже що згаданий росіянами есмінець пройшов територіальним морем України, та що англійські військові нічого надзвичайного не помітили.

"As is routine, Russian vessels shadowed her passage and she was made aware of training exercises in her wider vicinity," кажуть британці. Типу "а що – то ви по нам там на горизонті стріляли? Серйозно?"

У минулому році за подібних обставин британський корабель Dragon так саме проходячи біля Севастополя просто заявив російським "прикордонникам" з їх істеричними вимогами "негайно залишити води" що їх "дуже погано чути".

Але тоді обійшлися "без фугасів".

У морському праві є така річ як право мирного проходу.

Тому навіть якщо б есмінець Defender дійсно зайшов для проходу у територіальне море РФ, а не в окуповане РФ територіальне море України чи у прилеглу зону України, то він мав право це робити, а ось права на відкриття вогню, без як мінімум спроб "несилового видворення" росіяне все одно не мали б.

_119056041_finalmap

До речі, за усі роки холодної війни випадків застосування СРСР бойової зброї проти кораблів держав НАТО в рамках будь-яких інцидентів не пам'ятаю узагалі, були провокації, штовханина, але не "фугаски".

Це або сталося вперше, або офіційно заявляється росіянами уперше. А отже росіяне у своїй улюбленій грі у "божевільного" явно та свідомо перестаралися. Адже очевидно що есмінець Великобританії, прикладом би не пішов на таран російських прикордонників, якщо б ті мали сміливість не нібито кудись стріляти (знаючи, що відповіді не буде), а прикладом перекрити курс своїм плавзасобом.

Звісно цей обстріл (чи заяви про обстріл) не міг бути збоєм виконавця, такі речі без погодження із верхівкою режиму РФ неможливі. Крім того після інциденту одразу пішла сформована хвиля роспропаганди та навіть виклик МЗС РФ британського морського аташе. Зімпровізувати таке за дві години сучасна РФ фізично нездатна.

Реакція Великобританії тут звісно буде прогнозованою. Та комплексною.

Але чи буде хоч якась системна реакція України, ну крім рутинних заяв МЗС?

Окупант уперше з 2018 року проводить з Криму пряму силову операцію або заявляє про її проведення. Чим демонструє готовність переступати не тільки через суверенітет України, але й держав НАТО.

Тактична мета агресора зрозуміла – налякати, спробувати зірвати навчання "See-Breeze-2021"

Це вже не дзвіночок, а корабельний ревун.

Чи хтось його почує?

Нагадаю що з 2018 року (!!!), прикладом, морські питання не виносилися на РНБОУ. Дійсно, а навіщо.

Краще, прикладом, складати довжелезні нагородні списки до 25-річчя Конституції та готуватися до "урочистих святкувань"

Фото наці, які спробували відбомбитися фугасками по есмінцю Royal Navy біля Тріполі у 1941 році додаю суто до пригортання уваги.

Та й що із цими безславними ублюдками стало далі – нагадувати не буду.

204718608_10226165863591080_8112892847454210904_n

"It takes the Navy three years to build a ship. It will take three hundred years to build a new tradition"

Andrew Cunningham, 1st Viscount Cunningham of Hyndhope

29.05.1941

Автор: Борис Бабін, громадський діяч, доктор юридичних наук

Оценка материала:

5.00 / 1
"А що – то ви по нам там на горизонті стріляли? Серйозно?" 5.00 5 1
Колонки / Колонки / Блоги
23.06.2021 826
Еще колонки: Колонки / Блоги