<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Оборона чи наступ: які головні завдання у ЗСУ на цей рік після розблокування допомоги від США  Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для "захисту ЄС"- ЗМІ  "Харків – сакральна мета Путіна": генерал-лейтенант ЗСУ розповів, чи здатна РФ захопити містовсі новини дня
Бізнес
Економіка
27.06.2021 539

Міністр розповіла, скільки років стажу потрібно буде для виходу на пенсію у 2028 році

За теперішньою солідарною пенсійною системою у 2028 році для виходу на пенсію в 60 років людині потрібно буде мати 35 років робочого стажу.

Про це розповіла міністер соціальної політики Марина Лазебна розповіла в інтерв’ю Радіо Свобода.

За її словами, їй неодноразово доводилося відповідати на питання журналістів про те, чому накопичувальний принцип ще не впроваджений.

«Чому їх це так цікавить? Тому що, знаючи, що таке солідарна система, коли в тебе буде вік 60 років, у тебе повинен бути стаж 35 років. У 2028 році це буде така норма – 35 років стажу, якщо ти хочеш піти в 60. А коли в тебе була б накопичувальна, то 60 років приходить твій пенсійний вік, який сьогодні в державі пенсійний вік, ти можеш розраховувати на свій власний накопичувальний рахунок», – порівняла Лазебна.

За її словами, наразі у Верховній Раді зареєстровані кілька законопроєктів з впровадження накопичувальної системи, один із них – на основі пропозиції Мінсоцполітики.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міністр розповіла, скільки років стажу потрібно буде для виходу на пенсію у 2028 році 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
27.06.2021 539
Еще материалы раздела «Економіка»