<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
30.06.2021 570

Microsoft і Google завершили шестирічне "патентне перемир'я" - ЗМІ

Американські компанії Google і Microsoft завершили перемир'я, яке передбачало відмову від взаємних патентних претензій.

Перемир'я тривало шість років, пише Financial Times, посилаючись на свої джерела.

Технологічні гіганти уклали такий незвичайний договір у 2015 році. Договір мав на увазі припинення всіх судових тяжб, пов'язаних з порушенням патентних прав, і був досягнутий після того, як гендиректором Google став Сундар Пічаї, а Microsoft очолив Сатья Наделла.

Відповідно до угоди, компанії врегулювали всі наявні у них патентні спори стосовно виробництва смартфонів й ігрових приставок, в позасудовому порядку.

Техногіганти також вирішили не подавати взаємні судові позови до органів контролю і домовилися докладати всіх зусиль для вирішення розбіжностей усередині компаній.

У Microsoft наголошують, що пакт був більш вигідним для Google. При цьому спроби тіснішої співпраці не принесли планованих результатів.

Термін дії договору завершився в квітні. При цьому компанії вирішили не продовжувати його.

Оценка материала:

5.00 / 1
Microsoft і Google завершили шестирічне "патентне перемир'я" - ЗМІ 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
30.06.2021 570
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»