<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.07.2021 467

У «Ранку з Україною» лікарка розповіла, як правильно доглядати за ніжками влітку

Сезон в’єтнамок, шльопанців та босоніжок прийшов разом зі спекою до України. У програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Лілія Ребрик і Анатолій Анатоліч розповіли, яку низку небезпек для здоров’я ваших ніг несе використання цього взуття.

Фахівці запевняють – влітку ногам треба давати відпочивати, для цього можна просто пройтися босоніж по теплому піску. Ходьба босоніж допомагає активізувати нервово-м'язові процеси в організмі, сприяє насиченню тканин ноги киснем, нормалізує артеріальний тиск. Людина, яка часто ходить босоніж, має приплив сил і енергії, а також відчуває себе щасливішою.

«Босоніж обов’язково ходити всім, у будь-який час, у будь-яку погоду. Адже Бог нас створив босими, – коментує лікарка-подолог Олена Піонова в ефірі каналу «Україна». – Не варто боятись ходити босоніж, адже у наших ніг є й інші вороги. Насамперед – взуття. Ми завжди повинні стежити за підбором взуття, його розміром, шириною, посадкою і так далі. Взуття має бути не лише красивим, а й зручним, тому що деформація стопи може призвести до деформації хребта».

Також ні для кого не секрет, що надважливо підбирати матеріал, з якого зроблено взуття.

«Влітку краще віддати перевагу натуральним матеріалам, нехай це буде навіть звичайна тканина», – радить експерт.

Перед поїздкою на море, щоб одягнути відкрите взуття, дівчата та хлопці зазвичай проводять косметичні процедури з догляду за ногами. Але це може призвести до негативних наслідків.

«Я не раджу робити педикюр перед поїздкою на море – так, нігтики нафарбувати можна, а от стопу краще не чіпати. Ставати молодою шкірою на гарячий пісок небезпечно, адже можна одразу отримати опік, що призведе до тріщин», – пояснила лікарка у програмі «Ранок з Україною».

Тому робити чистку шкіри на стопах варто дуже обережно. Також – коли на вулиці спека, шкіра швидко втрачає вологу і її одразу хочеться зволожити різноманітними засобами. Проте з ногами цього робити не варто.

«Коли ви йдете у відкритому взутті, не варто нічого зволожувати, особливо перед виходом. Бо якщо ноги будуть ковзати, відчуєте ще більше тертя», – зауважила експерт.

А от після пляжу зволожувати ноги треба обов’язково! Та перед цим важливо добре вимивати їх від піску, адже він разом зі спітнілою ногою також може призвести до травматичних наслідків.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
У «Ранку з Україною» лікарка розповіла, як правильно доглядати за ніжками влітку 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
02.07.2021 467
Еще материалы раздела «Суспільство»