Життя та Стиль
Суспільство
12.07.2021 1331

Жодних декольте, шортів та міні – у НАУ здійнявся дрескодовий скандал

Скандал із дрескодом здійнявся в Національному авіаційному університеті і наробив галасу на всю країну. Викладачам та студентам заборонено носити декольте, мініспідниці, халати, купальники та шорти – розповіли у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Студентка третього курсу юрфаку Марія каже, що за зовнішнім виглядом студентів у НАУ добре пильнують.

"Не пускають в шортах, в коротких спідницях", – зазначає студентка.

Та віднедавна обмежень ще додали. Розробили спеціальну пам‘ятку щодо зовнішнього вигляду студентів і викладачів. "Аби дисципліну покращити", – сказано в розпорядженні ректора. Серед основних вимог, таких як охайність та зручність одягу, є й інші.

Наприклад, під заборону потрапили й сорочки надто яскраві, і блузи декольтовані. Макіяж – стриманий, спідниця – не вище 10 сантиметрів від коліна. В одязі літнього відпочинку – купальниках, халатах, чи навіть звичайних шортах – теж на поріг не пустять. Та чи не найголовніше: "Одяг має відповідати зросту, виражати повагу господаря до самого себе і суспільства".

Анастасія готується стати студенткою НАУ. В шортах і майці, про запроваджений в цьому університеті дрескод дівчина ще не чула. Дізнається від журналістів.

"Вони мають рацію з одного боку, а з іншого боку якось… дрескод був у школі. Університет – це вільний вищий навчальний заклад, тут можна і без цього обійтись", – каже дівчина і вже думає, чи не змінити виш.

Користувачі мережі з таких правил уже кепкують, а інші виші запрошують до себе вступників, аби не стримували себе ні в чому.

"Якщо ви "особа жіночої статі", любите мініспідниці і глибокі декольте – вступайте, будь ласка, в КПІ", – жартівливо закликає Київський політех.

Керівництво Національного авіаційного університету такому галасу навколо дрескоду дивуються. Мовляв, правила стриманого стилю у решті університетів теж діють. А сама пам’ятка – це радше рекомендації, а не зобов’язання. Лінійкою міряти довжину спідниць теж ніхто не буде. Але з тлумаченнями деяких правил і в самих виникають труднощі.

На навчання, запевняють, пускатимуть всіх. Якщо ж одяг зовсім не відповідатиме стилю класичному – із бунтівником хіба що бесіду проведуть. Та й самі рекомендації тепер переглянуть, їх принаймні зроблять зрозумілішими.

Оценка материала:

5.00 / 1
Жодних декольте, шортів та міні – у НАУ здійнявся дрескодовий скандал 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
12.07.2021 1331
Еще материалы раздела «Суспільство»