НОВИНИ ДНЯ: Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потеплієвсі новини дня
13.07.2021 474

НБУ зобов'язав повідомляти реальні ставки за усіма споживчими кредитами

Національний банк України встановив нові Правила розрахунку небанківськими фінансовими установами загальної вартості кредиту для споживача. Документ зобов'язує повідомляти реальну річну процентну ставку.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як зазначається в повідомленні, передбачено внесення змін до редакції договорів з метою спрощення їхнього розуміння споживачем.

Небанківські фінансові установи мають до 14 серпня 2021 року унормувати свою діяльність відповідно до вимог постанови НБУ. Це дозволить гармонізувати Правила з чинним законодавством України.

У НБУ нагадують, що банки застосовують такі ж підходи до розрахунку ключових показників вартості споживчого кредиту з червня 2017 року. Отже, всі кредитодавці будуть застосовувати єдині підходи до розрахунку загальної вартості кредиту для споживача та реальної річної процентної ставки за договором про споживчий кредит.

"Уніфікація забезпечить належний захист прав споживачів фінансових послуг під час користування послугою споживчого кредиту", - йдеться в повідомленні.

Оценка материала:

5.00 / 1
НБУ зобов'язав повідомляти реальні ставки за усіма споживчими кредитами 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
13.07.2021 474
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»