НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.07.2021 505

Українцям хочуть дозволити фотографувати порушення ПДР та отримувати за це винагороду

У Верховну раду внесли законопроект, який пропонує платити українцям гроші за фото або відеофіксацію порушення правил дорожнього руху. За таку "допомогу" поліції українцям пропонують платити 10% від розміру штрафу.

Як повідомляє РБК-Україна, внесений до парламенту законопроект пропонує зміни до законодавства, які б дозволили громадянам передавати правоохоронцям інформацію про порушення ПДР. Фіксувати порушення українці зможуть за допомогою своїх смартфонів або планшетів.

Для фіксації порушень ПДР планують використовувати спеціальну програму, яка б забезпечувала ідентифікацію громадянина через "Дію", а також гарантувала б автентичність фото та відео з порушенням. Розгляд справ в такому режимі здійснюватиметься у спрощеному порядку.

За фіксацію порушення українці зможуть отримати винагороду в розмірі 10% від штрафу, який буде складено за цим фактом. Однак, нардепи пропонують встановити кримінальну відповідальність за подання підроблених або штучно створених фото та відео.

У законопроекті також гарантується конфіденційність та нерозголошення відомостей про громадян, які повідомили про порушення. Тобто оштрафовані водії не будуть знати, хто саме сфотографував їх порушення.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українцям хочуть дозволити фотографувати порушення ПДР та отримувати за це винагороду 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
19.07.2021 505
Еще материалы раздела «Суспільство»