<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідкавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
20.07.2021 580

МВС планує поновити проведення техогляду автомобілів

Міністерство внутрішніх справ підготувало новий порядок проведення технічного контролю автомобілів. Пропонується повернути скасований у 2011 році техогляд, але з відеофіксацією процесу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на проект змін до постанов Кабміну.

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту, обов’язковий технічний контроль транспортних засобів, призначених для експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування, здійснюють суб’єкти проведення ОТК.

При цьому на кожний транспортний засіб, що пройшов ОТК і визнаний технічно справним, суб’єкт проведення ОТК складає протокол перевірки його технічного стану, який видається водію транспортного засобу.

"Для підвищення об’єктивності та прозорості проходження ОТК проект акта передбачає запровадження відеофіксації процесу проходження ОТК", - йдеться в документі.

Проект акта також конкретизує термін "транспортний засіб, що використовується з метою отримання прибутку" з метою усунення двоякості та неоднозначності під час його трактування.

Оценка материала:

5.00 / 1
МВС планує поновити проведення техогляду автомобілів 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
20.07.2021 580
Еще материалы раздела «Суспільство»