<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.07.2021 734

Третя хвиля коронавірусу в Україні

Ізоляція для невакцинованих українців, які повернулися з-за кордону – її ініціює Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Навіть із негативним ПЛР-тестом доведеться відбути бодай тиждень удома. Усе через сплеск нового штаму «Дельта» і загрозу третьої хвилі ковіду.

Коронавірусне затишшя перед бурею – попри те, що кількість нових випадків на початку літа трималася на мінімумі, науковці застерігають: вже кілька днів, як в Україні почалася фаза зростання, а отже, ймовірна нова хвиля наближається.

«Минулого року пік був у листопаді, на початку грудня, навіть. Значить, скоріш за все, у нас це буде раніше. Такий очевидний підйом уже буде видно у серпні», – зазначив доктор математичних наук Ігор  Бровченко.

Через «Дельту» в РНБО уже анонсують більш жорсткі карантинні обмеження, утім коли саме запровадять – поки не уточнюють. До наступу агресивного штаму готують і українські лікарні.

«700 мільйонів гривень було виділено субвенції для того, щоб були закуплені кисневі концентрації. І люди, які пройшли активну фазу, можуть бути виписані, але з кисневим концентратором, який вони отримують в сімейного лікаря», – розповів Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Як сильно вдарить по Україні «Дельта» залежить і від рівня імунізації і, хоча, у пунктах вакцинації черги, кількість щеплених в України – усього 6%. А саме українці похилого віку до вакцинації ставляться з недовірою найбільше – каже Ігор Бровченко. Тож, за таких умов ми ризикуємо повторити російський чи індонезійський сценарії.

«Ми зараз спостерігаємо, що там уже десятки тисяч нових випадків на день реєструються і близько тисячі смертей вони реєструють кожен день», – зазначив доктор математичних наук Ігор  Бровченко.

У МОЗі новий спалах захворюваності прогнозують у вересні. Тому закликають українців швидше вакцинуватися. Наразі працює близько двох сотень центрів щеплень проти коронавірусу по всій країні – з’ясували в новинах «Сьогодні»  на каналі «Україна».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Третя хвиля коронавірусу в Україні 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
21.07.2021 734
Еще материалы раздела «Суспільство»