<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
22.07.2021 526

Кожен п'ятий українець економить на взутті: чи є сенс купувати дешеве

Кожен п'ятий українець економить на взуття та шукає босоніжки, кросівки і чоботи подешевше. Найчастіше невисока вартість приваблює молодь до 25 років. Але такого взуття часто не вистачає навіть на один сезон – проблеми з дешевим взуттям виникали у трьох з чотирьох опитаних покупців. Такі результати показало опитування Gradus Research.

60f817750460b_22.07.21

Новини «Сьогодні» на каналі «Україна» спробували розібратися, що доцільніше – купити кілька пар дешевого взуття або викласти кругленьку суму за те, що прослужить роки. Але виявилося, що судити тільки по грошах – не можна.

Ляпанці, які Інна Тараба купила за 280 гривень, розвалилися після трьох днів. Тепер у жінки – ні грошей, ні покупки. У сервісі по ремонту взуття підтверджують: дешевий товар – це не економія. Таке взуття недоцільно ремонтувати. Дороге взуття, як правило, служить набагато довше. І його вже є сенс нести в ремонт, якщо воно зносилося.

Якісну пару взуття неможливо купити дешево, запевняє власник взуттєвої фабрики Микола Сердюк. Справа в тому, що хороше взуття потрібно шити з хороших матеріалів, а вони коштують дорого. І саме від матеріалу залежить, скільки проживе пара і чи буде зручно її носити.

"Наявність ребра жорсткості анатомічно допомагає при ходьбі, щоб людина не втомлювався, довго ходячи у взутті. Додатково воно захищає від відчуття каменів на асфальті, якщо підошва тонка", – розповів Сердюк.

А ось лікарі-подологи, що займаються стопами, кажуть – не важливі ні ціна, ні бренд, ні матеріал. Має значення тільки зручність. Інакше можна зіткнутися з появою тріщин на п'ятах, мозолів, бородавок, врослих нігтів і навіть деформацією суглобів. Лікування кожного з цих діагнозів коштує дорожче 1000 гривень.

Проблему помітили і у взутої у босоніжки кореспондентки "Сьогодні":

"У вас неправильно підібране взуття. Ви неправильно ходите. Суглоб вивалюється з дірки, він не фіксується, є деформація суглобів", – говорить лікар.

Через такі, здавалося б, невеликі незручності, можуть виникнути серйозні проблеми – аж до грижі в хребті та деформації внутрішніх органів.

"Спочатку починають страждати коліна, потім може бути защемлення нервів, тому що неправильне навантаження. І від того, що ми неправильно ходимо, внутрішні органи теж приходять в неправильне положення", – попереджає лікар.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кожен п'ятий українець економить на взутті: чи є сенс купувати дешеве 5.00 5 1
Життя та Стиль / Особисті фінанси
22.07.2021 526
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»