<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.07.2021 656

Вакцинованим українцям розказали, коли вони зможуть отримати COVID-сертифікати

Період бета-тестування COVID-сертифікатів у мобільному застосунку "Дія" незабаром завершується і з'явиться можливість їх завантаження для всіх вакцинованих користувачів.

Про це повідомив директор Департаменту розвитку електронної системи охорони здоров’я Національної служби здоров’я України Дмитро Черниш, передає Укрінформ.

"Наразі користувачі, які раніше виявили бажання отримати ковідні сертифікати, вже можуть взяти участь у бета-тестуванні формування цього сертифікату у мобільному застосунку "Дія". Період бета-тестування вже завершується і зовсім скоро всі користувачі застосунку зможуть сформувати такі сертифікати для себе. Надалі сертифікат також можна буде отримати у свого сімейного лікаря", - повідомив Черниш.

Він уточнив, що сертифікат формується на основі даних з електронної системи охорони здоров'я про вакцинацію проти COVID-19, інформації, яка містить клінічні показання того, що пацієнт перехворів на COVID-19 та інформації про негативний ПЛР-тест.

"Ковідний сертифікат буде використовуватись як всередині країни, наприклад, для відвідування масових заходів, так і для подорожей за кордон", - наголосив Черниш.

За його словами, для подорожей за кордон необхідне визнання такого електронного сертифікату іншими країнами, над чим працює уряд.

Крім того, Черниш нагадав, що міжнародне свідоцтво про вакцинацію лише у паперовому вигляді можна отримати у сімейного лікаря або в будь-якого іншого лікаря закладу охорони здоров'я, який приєднаний до е-системи охорони здоров'я.

Оценка материала:

5.00 / 1
Вакцинованим українцям розказали, коли вони зможуть отримати COVID-сертифікати 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
23.07.2021 656
Еще материалы раздела «Суспільство»