НОВИНИ ДНЯ: У складі ЗСУ з'явиться нова окрема штурмова військова частина  Синоптики попереджають про негоду 18 квітня: де будуть грози, мокрий сніг і "мінус"  Байден опинився по один бік із Путіним: Bloomberg про помилкові кроки Білого дому  Ситуація на східному фронті значно погіршилася – The New York Times оприлюднила три ключові проблеми України  Бити, поки не зрозуміють: Воллес назвав єдиний варіант протидії ударам РФ та Ірану  Заморозки і не тільки: синоптики розповіли про погоду у найближчі дні  Комітет розвідки США після секретної наради закликав негайно забезпечити допомогу Українівсі новини дня
Політика
Україна
25.07.2021 593

У МОЗ не виключають введення привілеїв для COVID-вакцинованих під час локдауну

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив, що Міністерство охорони здоров'я України розглядає можливість привілеїв для людей, які вакцинувалися від COVID. Однак їх введення буде вирішуватися відповідною постановою Кабінету Міністрів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Апостроф".

"Дійсно, ми розглядаємо в майбутньому таку можливість. Йдеться про використання "внутрішнього" ковідного сертифіката. Це електронний документ, який ви зможете згенерувати в додатку "Дія", який підтверджує факт щеплення від COVID-19", - заявив Кузін.

За його словами, під час карантину люди, які отримали щеплення, зможуть відвідувати різні заклади.

"Серед різних опцій, в тому числі розглядається можливість дозволити працювати підприємствам з вакцинованими співробітниками, які будуть відвідувати щеплені від COVID-19 клієнти. І це допоможе нам зменшити навантаження на економіку, не піддаючи ризику громадян", - підкреслив головний санлікар.

Оценка материала:

5.00 / 1
У МОЗ не виключають введення привілеїв для COVID-вакцинованих під час локдауну 5.00 5 1
Політика / Україна
25.07.2021 593
Еще материалы раздела «Україна»