НОВИНИ ДНЯ: В Україні 19 березня переважатиме дощова та прохолодна погода  Путін перемагає у виборах у РФ з "рекордним" результатом, - ЦВК  Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.07.2021 788

Майже 200 країн почали переговори про протидію змінам клімату

Представники 195 країн-учасниць Міжурядової групи експертів зі зміни клімату (МГЕЗК) почали переговори, щоб затвердити Шосту оцінну доповідь, покликану запобігти кліматичній катастрофі.

Про це повідомляє прес-служба МГЕЗК у понеділок, 26 липня.

Доповідь буде своєчасною в умовах, коли планета цього літа сильніше, ніж зазвичай, страждає від спровокованих змінами клімату пожеж, засух, повеней.

Зустріч представників країн почалася 26 липня і завершиться 6 серпня. Резюме для політиків планується поширити 9 серпня. Потім підуть доповіді різних робочих груп: цей процес завершиться в березні 2022 року, після чого автори планують випустити фінальну Узагальнюючу доповідь.

Робота над Шостою узагальнюючою доповіддю стартувала напередодні відкриття 76 сесії Генеральної Асамблеї ООН, саміту G20 і конференції ООН зі зміни клімату в Глазго.

Такі доповіді МГЕЗК зазвичай публікуються раз у шість-сім років. Також група публікує спеціальні доповіді з більш конкретних питань між узагальнюючими доповідями.

Оценка материала:

5.00 / 1
Майже 200 країн почали переговори про протидію змінам клімату 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
26.07.2021 788
Еще материалы раздела «Суспільство»