<
НОВИНИ ДНЯ: Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенкавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.07.2021 570

Бізнес вбачає ризики для себе у разі посилення карантинних вимог

Бізнес вбачає ризики для своєї діяльності у випадку запровадження чергового етапу карантинних заходів через зростання захворюваності на COVID-19, а відтак і збільшення додаткових витрат для нього.

Про це йдеться в пресрелізі до засідання Антикризової ради громадських організацій України та Правління Всеукраїнської громадської організації «Український союз промисловців і підприємців».

"Ризик запровадження чергового етапу карантинних заходів у випадку зростання захворюваності на COVID-19, а відтак і збільшення додаткових витрат для бізнесу зберігається. Водночас вакцинація в країні поки відбувається повільно – станом на 20 липня хоча б одну дозу вакцини в Україні отримало лише 6,7% населення, - йдеться в повідомленні.

Окрім цього, один із ключових короткострокових ризиків для економіки України – пікові виплати за державним боргом в обсязі понад 3 млрд дол. США, що припадають на третій квартал цього року. Загалом, протягом наступних дванадцяти місяців лише валютні виплати уряду та НБУ за державним і гарантованим державою боргом перевищать 10 млрд дол. Тільки за перший квартал витрати державного бюджету на погашення й обслуговування боргових і гарантованих державою зобов’язань, порівняно з відповідним періодом 2020 року, зросли на 56% до 147 млрд грн і становили 38% витрат державного бюджету.

Оценка материала:

5.00 / 1
Бізнес вбачає ризики для себе у разі посилення карантинних вимог 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
27.07.2021 570
Еще материалы раздела «Суспільство»