НОВИНИ ДНЯ: Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березня  Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Timesвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
31.07.2021 1250

Вчені оцінили ефективність вакцин проти штаму "Дельта"

Науковий співробітник Китайського центру з контролю і профілактики захворювань Фен Цзицзянь заявив, що вакцини від коронавірусу дещо менше захищають від штаму "Дельта". Однак захисний ефект все ж таки зберігається.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Aljazeera.

"Наявні на цей момент дослідження і результати спостережень вказують на те, що захисний ефект вакцин від COVID-19 проти варіанту "Дельта" може знижуватися, але наявні вакцини як і раніше володіють хорошими профілактичними і захисними властивостями проти варіанту "Дельта", - сказав він.

Водночас його колега - експерт Китайського центру з контролю і профілактиці захворювань Шао Імін підкреслив, що жодна вакцина не може запобігти зараженню на 100%.

Проте вчені сходяться на думці, що наявні варіантні штами COVID-19 все ще знаходяться в контрольованому діапазоні створених на цей час вакцин.

Оценка материала:

5.00 / 1
Вчені оцінили ефективність вакцин проти штаму "Дельта" 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
31.07.2021 1250
Еще материалы раздела «Суспільство»