НОВИНИ ДНЯ: В Україні 19 березня переважатиме дощова та прохолодна погода  Путін перемагає у виборах у РФ з "рекордним" результатом, - ЦВК  Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
31.07.2021 1093

Пандемію не зупинити тільки вакцинацією - американське дослідження

На думку вчених, щепленим людям як і раніше потрібно носити маски та дотримуватися соціальну дистанцію через "Дельта" штам коронавірусу,

Про це йдеться в статті наукового журналу Nature Scientific Reports, пише ZN.ua.

За інформацією статті вчених, лише поєднання цих заходів дозволить зупинити поширення інфекції, а також попередити появу нових штамів. Ба більше, щоб не дозволити вірусу мутувати, вакцинувати необхідно майже всіх людей і як можна швидше.

"Як не дивно, якщо ослаблення немедикаментозних методів доводилося на час, коли більшість населення вже було вакциновано, ймовірність появи стійкого штаму значно збільшувалася", - попереджають дослідники.

При цьому виявилося, що швидкі темпи вакцинації знижують ймовірність появи стійкого штаму коронавірусу.

На підставі цих даних експерти закликають владу країн розглянути можливість збереження немедикаментозних заходів і норм поведінки, які знижують поширення вірусу на весь період вакцинації - тобто продовжувати носити маски, дотримуватися соціальної дистанції і уникати скупчення людей.

Описані в Nature висновки підтверджуються новим звітом американських Центрів з контролю і профілактиці захворювань (CDC), в якому йдеться про те, що "Дельта" штам коронавірусу значно більш заразний і призводить до більш важкому перебігу захворювання.

У звіті говориться, що повністю вакциновані люди можуть передавати "Дельта" варіант настільки ж легко, як і не щеплена. При цьому в CDC наголошують, що це не свідчить про неефективність вакцин від коронавірусу: навіть при зараженні небезпечним "дельта" штамом щеплення ефективно захищає від тяжкого перебігу COVID-19, значно знижує ймовірність госпіталізації і смерті коронавірусу.

Звіт ґрунтується на даних про захворюваність в штаті Массачусетс, оприлюднених у п'ятницю. Там під час липневої спалаху COVID-19 три чверті хворих раніше пройшли повну вакцинацію від коронавірусу. Штам "Дельта" виявили в 90% пробах інфікованих.

Оценка материала:

5.00 / 1
Пандемію не зупинити тільки вакцинацією - американське дослідження 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
31.07.2021 1093
Еще материалы раздела «Суспільство»