<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.08.2021 646

Що не варто зберігати в холодильнику

Іноді ми помилково вважаємо, що тому чи іншому продукту краще буде зберігатися в холодильнику, і докладаємо зусиль, звільняючи полку для величезного кавуна «щоб не зіпсувався».

Насправді, більшість продуктів не потребує зберігання в холодному місці, хіба що недовго для свіжості перед подачею.

Дині і кавуни

Якщо ці продукти ще не розрізані на часточки, то вони спокійно зберігаються при кімнатній температурі. Виняток - якщо ви любите прохолодну соковиту м'якоть, поставте ненадовго охолодитися перед вживанням.

Помідори

Знову ж таки, якщо це не салат і не залишки нарізаних помідорів зі столу, то помідори чудово зберігаються на підвіконні - дозрівають на сонці. Займати ними полку в холодильнику не варто.

Картопля

Це один з продуктів, який холодильник навіть псує: від холоду крохмаль в картоплі перетворюється в цукор, а вживання такого продукту не зовсім бажано. Зберігайте коренеплоди в прохолодному місці, наприклад, під раковиною або в підвалі.

Цибуля

Лук також псується в холодильнику - в ньому утворюється неприємний слиз з характерним запахом. їсти такий лук неможливо. Лук потрібно зберігати в місці, яке добре провітрюється і в якому низька вологість.

Базилік

Більшість трав все ж зберігається в холодильнику, але тільки не базилік. Від холоду він в'яне і слабшає, а також швидко вбирає запахи від інших продуктів. Базилік досить поставити в склянку з водою і залишити в темному місці.

Мед

У холодильнику кристалізація меду прискорюється - він тепер скоріше стане цукровим. Тому бажано зберігати мед при кімнатній температурі в невеликих баночках, щоб потім було зручно його діставати. Та й є прохолодний мед - сумнівне задоволення.

Хліб

Не дарма ж придумали хлібниці, так як зберігати цей продукт бажано в сухому місці при кімнатній температурі. У холодильнику, всупереч очікуванням, хліб швидко зачерствіє, а якщо замотаний в целофан, ще й покриється цвіллю.

Будьте здорові!

Оценка материала:

5.00 / 1
Що не варто зберігати в холодильнику 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
02.08.2021 646
Еще материалы раздела «Суспільство»