Життя та Стиль
Суспільство
Що не варто зберігати в холодильнику
Іноді ми помилково вважаємо, що тому чи іншому продукту краще буде зберігатися в холодильнику, і докладаємо зусиль, звільняючи полку для величезного кавуна «щоб не зіпсувався».
Насправді, більшість продуктів не потребує зберігання в холодному місці, хіба що недовго для свіжості перед подачею.
Дині і кавуни
Якщо ці продукти ще не розрізані на часточки, то вони спокійно зберігаються при кімнатній температурі. Виняток - якщо ви любите прохолодну соковиту м'якоть, поставте ненадовго охолодитися перед вживанням.
Помідори
Знову ж таки, якщо це не салат і не залишки нарізаних помідорів зі столу, то помідори чудово зберігаються на підвіконні - дозрівають на сонці. Займати ними полку в холодильнику не варто.
Картопля
Це один з продуктів, який холодильник навіть псує: від холоду крохмаль в картоплі перетворюється в цукор, а вживання такого продукту не зовсім бажано. Зберігайте коренеплоди в прохолодному місці, наприклад, під раковиною або в підвалі.
Цибуля
Лук також псується в холодильнику - в ньому утворюється неприємний слиз з характерним запахом. їсти такий лук неможливо. Лук потрібно зберігати в місці, яке добре провітрюється і в якому низька вологість.
Базилік
Більшість трав все ж зберігається в холодильнику, але тільки не базилік. Від холоду він в'яне і слабшає, а також швидко вбирає запахи від інших продуктів. Базилік досить поставити в склянку з водою і залишити в темному місці.
Мед
У холодильнику кристалізація меду прискорюється - він тепер скоріше стане цукровим. Тому бажано зберігати мед при кімнатній температурі в невеликих баночках, щоб потім було зручно його діставати. Та й є прохолодний мед - сумнівне задоволення.
Хліб
Не дарма ж придумали хлібниці, так як зберігати цей продукт бажано в сухому місці при кімнатній температурі. У холодильнику, всупереч очікуванням, хліб швидко зачерствіє, а якщо замотаний в целофан, ще й покриється цвіллю.
Будьте здорові!