НОВИНИ ДНЯ: На чотири знаки Зодіаку чекає доленосний переворот найближчим часом: хто вони  Чи будуть вибори під час війни: історик оцінив шанси і позицію українців  Хто насправді може припинити війну в Україні за 24 години: експерт відповів  Чи готовий Путін завершити війну: історик оцінив стратегію і ресурси РФ  Харизма замість знань: Трамп пояснив вибір Стіва Віткоффа для важливих перемовин  Не пропустіть: дати колядування, щедрування та посівання за новим стилем 2025–2026  Путін підписав закон, який дозволяє вилучити житло на окупованих територіяхвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.08.2021 785

Що не варто зберігати в холодильнику

Іноді ми помилково вважаємо, що тому чи іншому продукту краще буде зберігатися в холодильнику, і докладаємо зусиль, звільняючи полку для величезного кавуна «щоб не зіпсувався».

Насправді, більшість продуктів не потребує зберігання в холодному місці, хіба що недовго для свіжості перед подачею.

Дині і кавуни

Якщо ці продукти ще не розрізані на часточки, то вони спокійно зберігаються при кімнатній температурі. Виняток - якщо ви любите прохолодну соковиту м'якоть, поставте ненадовго охолодитися перед вживанням.

Помідори

Знову ж таки, якщо це не салат і не залишки нарізаних помідорів зі столу, то помідори чудово зберігаються на підвіконні - дозрівають на сонці. Займати ними полку в холодильнику не варто.

Картопля

Це один з продуктів, який холодильник навіть псує: від холоду крохмаль в картоплі перетворюється в цукор, а вживання такого продукту не зовсім бажано. Зберігайте коренеплоди в прохолодному місці, наприклад, під раковиною або в підвалі.

Цибуля

Лук також псується в холодильнику - в ньому утворюється неприємний слиз з характерним запахом. їсти такий лук неможливо. Лук потрібно зберігати в місці, яке добре провітрюється і в якому низька вологість.

Базилік

Більшість трав все ж зберігається в холодильнику, але тільки не базилік. Від холоду він в'яне і слабшає, а також швидко вбирає запахи від інших продуктів. Базилік досить поставити в склянку з водою і залишити в темному місці.

Мед

У холодильнику кристалізація меду прискорюється - він тепер скоріше стане цукровим. Тому бажано зберігати мед при кімнатній температурі в невеликих баночках, щоб потім було зручно його діставати. Та й є прохолодний мед - сумнівне задоволення.

Хліб

Не дарма ж придумали хлібниці, так як зберігати цей продукт бажано в сухому місці при кімнатній температурі. У холодильнику, всупереч очікуванням, хліб швидко зачерствіє, а якщо замотаний в целофан, ще й покриється цвіллю.

Будьте здорові!

Оценка материала:

5.00 / 1
Що не варто зберігати в холодильнику 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
02.08.2021 785
Еще материалы раздела «Суспільство»