<
НОВИНИ ДНЯ: День вишиванки 2024 року: коли, історія, українські традиції  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Майже пів мільйона: Британія шокувала втратами російської армії у війні в Україні  Рецепт овочевого салату з огірком, болгарським перцем, морквою та гострою заправкою  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей та активно застосовує на фронті – BILD  Чи зможуть далекобійні ATACMS повністю знищити Кримський міст: відповідь експертавсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
02.08.2021 577

Ток-шоу «Говорить Україна» дізналося, чому батько заморив голодом сина до критичної ваги

В ексклюзивному випуску ток-шоу «Говорить Україна» з ведучим Олексієм Сухановим, який глядачі побачили на телеканалі «Україна», стали відомі подробиці моторошної історії, яка сколихнула Одесу.

5d970c4ac540c_gu_1000x590_02.08.21

Карета швидкої допомоги доставила до лікарні 16-річного школяра Андрія, якого нібито заморив голодом рідний батько. Хлопець зі зростом 180 см важив усього 28 кілограмів, при нормі 72 кілограми. Окрім того, що школяр, який опинився у реанімації, вже розучився ковтати їжу і навіть воду, все його тіло було у синцях.

На сполох першою забила небайдужа мешканка Одеси, яка побачила у новинах історію хлопця. Жінка переконана, повертати школяра до дому не можна. Андрій живе з батьками, бабусею та дідусем. Жінка шокована, як велика родина могла допустити, такий тяжкий стан Андрія.

У студію ток-шоу приїхала бабуся школяра, яка у всьому звинуватила свого зятя. За словами жінки, сімейне життя доньки розпочалося добре, коли у неї із чоловіком народився син, то невдовзі у Андрія почалися проблеми зі здоров’ям: він різко перестав розмовляти. З часом виявилося, що проблеми у хлопця сталися після щеплення. Батьки відправили Андрія у спеціалізовану школу у 10 років. Батько розповів, що за порадою місцевого монаха посадив сина на жорстку дієту, яка виключала м’ясні та молочні вироби. Цей метод ніби мав допомогти хлопцю подолати його проблеми зі здоров’ям. За деякий час тато хлопця пішов з роботи аби присвятити сину весь свій час. У дитинстві бабуся намагалася таємно підгодовувати онука. А нещодавно мама Андрія опинилася у психоневрологічному диспансері.

Батько хлопця, який потрапив до лікарні з критичною вагою, показав журналістам каналу «Україна» вміст холодильників у домі. Морозильні камери були заповнені замороженими фруктами, овочами та рибою. Чоловік наголосив, що сина не морить голодом, і навіть розповів про меню, з якого складається раціон Андрія.

«На сніданок син їсть банан чи киві, гарбузову кашу. На обід – суп або борщ. Вечеряє смаженою картоплею та рибою. Худнути почав три місяців тому. Його вага була 46 кілограмів у червні, пізніше втратив ще 16 кілограмів. Я не звернувся до лікарів, тому що був переконаний, що зможу його нагодувати. Син розучився ковтати. Прийом їжі тривав 4-5 годин», - говорить у студії батько хлопця.

Чоловік переконує, що у сина немає фізичних вад, всі негаразди від проблем духовного характеру. Також батько розповів, що гематоми на тілі сина від спеціального ритуалу, коли проводив пляшечкою з маслом по шкірі хлопця.

«Мені отець Іона у монастирі сказав, що сину треба постувати і не звертатися до лікарів, адже це проблема не фізична, а духовна», - переконує батько хлопчика.

Експерт проекту «Говорить Україна» дієтолог Борис Скачко у студії ток-шоу наголосив, якщо б у 10-річному віці дитині не обмежили харчування, то, імовірно, гормони під час статевого дозрівання створили б диво, і Андрій заговорив і наздогнав у розвитку своїх однолітків.

Журналісти каналу «Україна» поїхали до монастиря, де батько хлопця ніби отримав вказівки від отця Іони на лікування сина. Місцевий клірик наголосив, що монах навпаки всім радив звертатися у разі проблеми до лікарів, а тривалий піст – це практика, яка рекомендована чернецтву.

«Я переконаний, якщо отець Іона знав про тяжкий стан хлопчика, то ніколи б не благословив уникати лікарів. Ми віримо у силу святої води та масла, але кожен православний християнин має думати та бути адекватним, і ставитися до цього з розумом, і, якщо захворіємо, маємо звертатися до лікарів. Батько мав звернутися до лікаря, а те що він робить нічого не має спільного з церквою», - прокоментував ситуацію клірик одеської єпархії УПЦ Микита Комов.

Завідувач відділення анестезіологічної інтенсивної терапії Обласної дитячої клінічної лікарні міста Одеси розповів журналістам каналу «Україна», що на цей момент стан дитини стабільний. Андрія почали годувати, і, якщо не буде ускладнень, хлопець буде набирати вагу. Школяра планують перевести у педіатричне відділення.

Наразі розпочато досудове розслідування за статтею 166 Кримінального кодексу України про злісне невиконання обов’язків щодо опіки над дитиною, максимальне покарання від 2-5 років позбавлення волі у разі, якщо є тяжкі наслідки.

«Дорослі мають нести відповідальність за своїх дітей, не нав’язувати релігійні чи харчові вподобання, які можуть нанести шкоду життю та здоров’ю дитини», - прокоментував ведучий ток-шоу Олексій Суханов.

Дивіться ток-шоу «Говорить Україна» з Олексієм Сухановим на каналі «Україна» у будні о 20:10! 

Оценка материала:

5.00 / 1
Ток-шоу «Говорить Україна» дізналося, чому батько заморив голодом сина до критичної ваги 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
02.08.2021 577
Еще материалы раздела «Афіша»