НОВИНИ ДНЯ: Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesarвсі новини дня
Бізнес
Економіка
03.08.2021 470

Ціни на газ в Європі стрімко зростають

Усього за кілька днів вартість газу в Європі зросла ще на 20 доларів і досягла рекордних 525 доларів за тисячу кубометрів або 42,1 євро за мегават-годину.

Про це свідчать дані Європейської енергетичної біржі.

Згідно з даними Української енергетичної біржі, вартість газу на європейських хабах до кордону України становить 18,14 тисяч гривень за тисячу кубометрів.

"Збільшення ціни на природний газ в Україні відбувається на тлі зростання котирувань в Європі через низькі запаси газу в європейських сховищах і небажання російського Газпрому збільшувати транзит газу через українську газотранспортну систему. Ціни на газ в нашій країні корелюють з європейськими хабами, оскільки Україна інтегрована частина європейського газового ринку з 2015 року і імпортує з Європи близько 30% від загального обсягу споживання", - йдеться в повідомленні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ціни на газ в Європі стрімко зростають 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
03.08.2021 470
Еще материалы раздела «Економіка»