<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
04.08.2021 556

Українців попередили про шахрайське «призове опитування» у соцмережах

Кіберполіція попереджає про шахрайство під виглядом винагороди за участь у соцопитуваннях.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

«З початку серпня до Департаменту кіберполіції почали надходити звернення громадян щодо привласнення їхніх грошей під виглядом винагороди за проходження опитувань», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що у різних соцмережах зловмисники поширюють відео, де від імені української телеведучої розповідається про виплати за участь у проходженні соцопитування в галузі споживчого ринку.

«В описі до відео шахраї розміщують посилання на ресурс, де нібито можна пройти опитування та гарантовано отримати грошову винагороду. Разом із цим у коментарях розміщують фейкові відгуки про успішне зарахування грошей», - сказано в повідомленні.

Після проходження псевдоопитування громадянам пропонується ввести дані банківської картки для сплати «комісії» та зарахування грошей.

Правоохоронці наголошують, що у разі виконання таких дій громадяни не лише переказують гроші аферистам, але й передають їм свої банківські дані, які вони використовують у власних інтересах.

Кіберполіція радить не переходити за сумнівними посиланнями та у жодному разі не вводити і не повідомляти особисту (персональну) інформацію, платіжні дані.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українців попередили про шахрайське «призове опитування» у соцмережах 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
04.08.2021 556
Еще материалы раздела «Суспільство»