НОВИНИ ДНЯ: В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експертвсі новини дня
Політика
Україна
04.08.2021 550

Суд ухвалив скасувати призначення Вітренка

Шостий апеляційний адмінсуд підтримав скаргу НАЗК з вимогою розірвати контракт із головою Нафтогазу Юрієм Вітренком.

Про це повідомляє в середу, 4 серпня, прес-служба Нацагентства з питань запобігання корупції.

"3 серпня 2021 року Шостий апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційну скаргу НАЗК і скасував постанову Окружного адмінсуду Києва, якою було зупинено дію розпорядження НАЗК до Кабміну", - йдеться в повідомленні.

У приписі НАЗК вимагало від уряду скасувати пункти 8 і 9 розпорядження Кабміну і припинити термін дії контракту з Вітренком.

Глава НАЗК Олександр Новіков відзначив, що у зв'язку з рішенням Суду припис підлягає виконанню. У цьому зв'язку він направив у Кабмін лист, що містив конкретний механізм виконання припису. Для його виконання треба було б скликати засідання уряду і розглянути такі питання:

  • скасування як незаконних пунктів 8 і 9 розпорядження уряду № 370-р. Скасування п. 9 зазначеного розпорядження є потрібним тільки в частині підписання контракту з головою правління НАК Нафтогаз України,

  • припинення дії контракту з головою правління НАК Нафтогаз України як незаконного.

Як уточнюється, укладення контракту з Вітренком здійснювали з порушенням ст. 26 закону Про запобігання корупції.

НАЗК готове надавати консультативну підтримку в питанні виконання припису.

Оценка материала:

5.00 / 1
Суд ухвалив скасувати призначення Вітренка 5.00 5 1
Політика / Україна
04.08.2021 550
Еще материалы раздела «Україна»