НОВИНИ ДНЯ: Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУвсі новини дня
Бізнес
Економіка
05.08.2021 463

Світові ціни на продовольство падають другий місяць поспіль

У липні 2021 року світові ціни на продукти харчування продовжили знижуватися другий місяць поспіль. Середнє значення індексу продовольчих цін ФАО виявилося на 1,2% нижче в порівнянні з червневим показником, але все ще на 31,0% вище показника за той же період 2020 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на публікацію ФАО (Продовольча і сільськогосподарська організація ООН).

Як зазначили у ФАО, зафіксоване в липні зниження стало результатом скорочення котирувань більшості зернових культур і рослинних олій, а також молочної продукції.

Середнє значення індексу цін на зернові ФАО в липні виявилося на 3,0% нижче червневих показників, що обумовлено зниженням міжнародних цін на кукурудзу на 6,0 відсотка в порівнянні з попереднім місяцем внаслідок більш високого, ніж очікувалося раніше, врожаю в Аргентині і поліпшення видів на урожай в США разом з тим стан посівів в Бразилії як і раніше викликає занепокоєння.

Індекс цін на молочну продукцію знизився на 2,8% порівняно з червнем, на що вплинуло уповільнення ринкової активності в Північній півкулі через триваючі літні відпустки.

Індекс цін на рослинні олії ФАО досяг п'ятимісячного мінімуму, знизившись на 1,4% порівняно з червнем: зростання цін на пальмову олію не дозволило компенсувати зниження цін на соєву, ріпакову та соняшникову олії.

Разом з тим значення індексу цін на цукор ФАО в липні зросло на 1,7%, і ця тенденція триває вже четвертий місяць поспіль.

Середнє значення індексу цін на м'ясо ФАО незначно збільшилося в порівнянні з червнем.

Оценка материала:

5.00 / 1
Світові ціни на продовольство падають другий місяць поспіль 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
05.08.2021 463
Еще материалы раздела «Економіка»