<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
06.08.2021 623

«Головна тема»: Дорога усмішка - де і як лікувати зуби безкоштовно?

У суботу, 7 серпня, в суспільно-резонансному проєкті «Головна тема» з Оленою Кот на каналі «Україна», з’ясують, де і як лікувати зуби безкоштовно та яку допомогу сьогодні можна отримати в державній стоматології, а також розкажуть, як у здорових зубах лікарі знаходять проблем на тисячі гривень.

maxresdefault_06.08.21

Той похід до стоматолога для Марини мав стати звичайним плановим чищенням зубів. Але щойно лікарка зазирнула до рота Марини, запевнила - їй треба негайно замінити кілька пломб. Марина здивувалася! Адже будь-яких нарікань на пломби не мала. Утім, сперечатися з лікаркою не стала. І та спочатку замінила одну пломбу. А за два дні Марина відчула нестерпний зубний біль. Але найбільшим шоком для Марини став рахунок, який стоматологиня виставила після лікування двох зубів - 7 тисяч гривень. Та це був не кінець. Уже за тиждень у Марини посипався третій зуб. Тоді жінка вирішила - більше до цієї лікарки ні ногою.

Цікаво - це просто Марині не пощастило зі стоматологом, чи таких, які нав’язують зайві послуги і лікують те, що не треба - кожен другий? Аби це перевірити, «Головна тема» наважилися на унікальний експеримент-провокацію. Журналістка проєкту, яка лише два місяці тому повністю пролікувала зуби, під виглядом пацієнтки відвідає 10 столичних стоматологій - 5 державних і 5 приватних, та перевірить, скільки з них спробують нав’язати їй непотрібне лікування.

Також команда проєкту вирішила перевірити, де можна отримати стоматологічні послуги безкоштовно і для цього провела масштабний рейд державними стоматологіями всієї країни. Журналісти з Києва, Львова та Харкова навідаються під прикриттям до державних лікарень обласних центрів і невеликих міст. Там вони вдаватимуть, ніби в них дуже болять зуби, щоб з’ясувати, чи погодяться стоматологи рятувати їх без грошей.

Окрім того, «Головна тема» зробила унікальну експертизу - віддала до лабораторії шість видів найбільш розрекламованих зубних паст і з’ясувала, чим відрізняється дорога і дешева і які компоненти у пастах справді корисні для наших зубів, а які навпаки можуть нашкодити. Журналісти провели народне голосування, аби дізнатися, яку щітку обирають українці - за 17, 170 чи 700 гривень і чи є між ними насправді різниця.

А ще в програмі розкажуть, скільки коштує поставити пломбу в різних регіонах України та чому в Америці змушують спилювати українські пломби. І нададуть важливі поради - як і чим чистити зуби, аби ходити до стоматологів якомога рідше!

«Не жарт те, що українці є найбеззубішою нацією у світі. Кожен третій українець у 25 років не долічується 2-х зубів, у 50 - втрачає половину, а в 70 - майже беззубий. Тож, що поверне нам всім білосніжну усмішку – будемо розбиратися в «Головній темі» цієї суботи о 20:00», - прокоментувала ведуча Олена Кот.

Дивіться програму «Головна тема» у суботу о 20:00 на каналі «Україна»!

Оценка материала:

5.00 / 1
«Головна тема»: Дорога усмішка - де і як лікувати зуби безкоштовно? 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
06.08.2021 623
Еще материалы раздела «Афіша»