<
НОВИНИ ДНЯ: Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°всі новини дня
Політика
Європа
09.08.2021 477

«Блок Меркель» лідирує у передвиборчих перегонах

У разі проведення виборів у німецький Бундестаг цієї неділі найбільше голосів отримав би консервативний блок у складі Християнсько-демократичного союзу та Християнсько-соціального союзу (ХДС/ХСС).

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані опитування соцінституту Insa.

За ХДС/ХСС готові проголосувати 26% німців. Що, втім, на 1% менше, ніж тиждень тому.

Соціал-демократична партія Німеччини навпаки покращила результат на 1% і має зараз 18% підтримки. Стільки ж у «Зелених», які не змінили позиції.

Вільна демократична партія набрала б 12%, «Альтернатива для Німеччини» - 11%, Ліві – 7%.

Якби громадяни ФРН могли напряму обирати свого канцлера, то найбільше шансів (27%) було б у кандидата від СДПН Олафа Шольца, який нині є віцеканцлером і міністром фінансів. Його рейтинги зросли за останній тиждень на 5% на тлі вжитих ним заходів з ліквідації наслідків повені.

Його прямий конкурент, лідер ХДС Армін Лашет, прем’єр-міністр землі Північний Рейн-Вестфалія, яка постраждала від негоди, навпаки втрачає бали, він користується наразі підтримкою лише 14% людей.

Кандидатка від екологічної партії Анналена Бербок отримала б 13%. Бербок очолювала рейтинг із 32% наприкінці квітня, коли «Зелені» тільки-но визначилися з кандидатурою лідера, який поведе їх на вибори. Однак за останні місяці вона зробила кілька невдалих заяв, а також потрапила під шквал критики через плагіат.

Водночас 36 відсотків респондентів не проголосували б за жодного з цих трьох кандидатів на прямих виборах.

Як повідомлялося, вибори у німецький Бундестаг відбудуться 26 вересня. Найважливішим повноваженням нового парламенту є обрання канцлера. Його обирають за поданням президента без обговорення та шляхом таємного голосування. Для того, щоб бути обраним, кандидату в канцлери необхідно зібрати абсолютну більшість депутатських голосів.

Оценка материала:

5.00 / 1
«Блок Меркель» лідирує у передвиборчих перегонах 5.00 5 1
Політика / Європа
09.08.2021 477
Еще материалы раздела «Європа»