<
НОВИНИ ДНЯ: Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталі  Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухарки  2 травня вдень до 27° тепла, подекуди невеликий дощ  Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної ради  Росія намагається захистити свою авіацію від українських атак: де розмістять військові літаки   Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 рокивсі новини дня
Політика
Україна
10.08.2021 12267

МОЗ пояснив, чому застосовують незареєстровану вакцину Moderna

В Україні щеплення від коронавірусу COVID-19 роблять незареєстрованою в Україні американською вакциною Moderna через надзвичайну ситуацію у зв'язку з пандемією.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на відповідь Міністерства охорони здоров'я на відповідний запит у вівторок, 10 серпня.

У міністерстві пояснили, що для реєстрації препарату виробник вакцини повинен звернутися до державного регулятора з відповідною заявою про реєстрацію. Така норма діє не тільки в Україні, але і в країнах ЄС, США і під час перекваліфікації препарату Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

"Міністерство веде переговори з виробником, щоб ця вакцина була зареєстрована в Україні. З огляду на те, що вакцина була дозволена до екстреного застосування регуляторами ВООЗ, США і Європи, міністерством було прийнято рішення в разі отримання цього препарату як гуманітарну допомогу дозволити вакцинацію ним проти COVID-19 в Україні. Згідно з чинним законодавством, ми маємо право використовувати незареєстровані в Україні ліки в разі надзвичайної ситуації", - зазначили в МОЗ.

У міністерстві також додали, що в Україні створена і функціонує потужна система фармаконагляду, гармонізована з міжнародними стандартами здійснення фармаконагляду.

Також у МОЗ зазначили, що за кожним, хто отримав першу дозу вакцини від Moderna, зарезервована друга доза препарату з цієї самої партії.

Оценка материала:

3.67 / 3
МОЗ пояснив, чому застосовують незареєстровану вакцину Moderna 3.67 5 3
Політика / Україна
10.08.2021 12267
Еще материалы раздела «Україна»