<
НОВИНИ ДНЯ: Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  Не розслабляйтесь. Птуха попередила, що в Україну йдуть заморозки, і назвала дні, коли температура буде найнижчою  В Україні прогнозують дощі із грозами та шквальний вітер  Контрнаступ: які проблеми мають вирішити ЗСУ, щоб підготуватисьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
11.08.2021 3268

Творець вакцини пояснив, чому колективного імунітету не буде

Директор Oxford Vaccine Group, професор Ендрю Поллард заявив, що сформувати колективний імунітет до коронавірусу неможливо.

Про це пише The Guardian.

За його словами, причиною цього є нові штами коронавірусу, зокрема "Дельта".

"Штам Дельта як і раніше буде заражати тих, хто прищепився. Це означає, що кожен, хто не вакцинований, в якийсь момент зустріне вірус і у нас немає нічого, що зупинило б цю передачу", - заявив Поллард.

На думку вченого, те, що вакцини не зупинили поширення COVID-19, робить досягнення порогу колективного імунітету "міфічним".

"Препарати здатні запобігти важким випадкам захворювання на коронавірусну інфекцію і летальним випадкам, але не можуть гарантувати захист від зараження", - зазначив експерт.

Він також припустив, що можлива поява такого штаму коронавірусу, який буде передаватися серед вакцинованих людей.

Оценка материала:

5.00 / 1
Творець вакцини пояснив, чому колективного імунітету не буде 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
11.08.2021 3268
Еще материалы раздела «Суспільство»