<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
12.08.2021 580

Ще один український банк добровільно здав ліцензію

Національний банк України (НБУ) відкликав банківську ліцензію у ПАТ "Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках". Банк належав НБУ та здійснював розрахунки на ринку цінних паперів.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як зазначається в повідомленні, 3 лютого 2021 року акціонери ПАТ "Розрахунковий центр" ухвалили рішення про припинення цим банком здійснення банківської діяльності без припинення юридичної особи, а 30 червня 2021 року ПАТ "Розрахунковий центр" завершив здійснення банківської діяльності.

За даними НБУ, ПАТ "Розрахунковий центр" має ліцензію Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку на здійснення клірингової діяльності і продовжить здійснювати відповідну професійну діяльність на ринках капіталу.

"Водночас грошові розрахунки, пов’язані з кліринговою діяльністю, надалі забезпечуватимуться з використанням рахунку в Національному банку України, що передбачено законом та найкращими міжнародними практиками", - йдеться в повідомленні.

За даними НБУ, "Розрахунковий центр" - восьмий банк, який припинив здійснення банківської діяльності за власною ініціативою без припинення юридичної особи. Раніше НБУ вже відкликав ліцензії у ПАТ "ВЕРНУМ БАНК", АТ "БМ Банк", ПАТ "ДіВі Банк", ПАТ "КБ "Фінансовий партнер", ПАТ "Апекс-Банк", ПАТ "Промислово-фінансовий банк" та ПАТ "Кредит Оптима Банк".

Оценка материала:

5.00 / 1
Ще один український банк добровільно здав ліцензію 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
12.08.2021 580
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»