<
НОВИНИ ДНЯ: Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  "У нас є надлишки". У Конгресі США закликали терміново передати Україні касетні бомби  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Перший в Києві. Міноборони заявило про відкриття нового Центр рекрутингу до ЗСУ  Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник пояснив  Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруваннівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.08.2021 580

Ефективність вакцини Pfizer знижується швидше, ніж AstraZeneca, - вчені

Дослідники Оксфородського університету дійшли висновку, що ефективність вакцини від коронавірус Pfizer-BioNTech знижується швидше, ніж вакцини AstraZeneca.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

"Дві дози вакцини Pfizer мають більш високу початкову ефективність проти нових штамів коронавірус, але вона знижується швидше в порівнянні з двома дозами AstraZeneca", - заявили дослідники з Оксфордського університету.

Вчені відзначили, що приблизно через чотири-п'ять місяців після повної вакцинації будь-якої з вакцин пропонований захист є відносно однаковою.

"Навіть при такому незначному зниженні захисту від усіх інфекцій та інфекцій з високим вірусним навантаженням важливо відзначити, що загальна ефективність все ще дуже висока, оскільки ми починали з такого високого рівня захисту", - повідомив доктор Поуелс.

Крім того, вчені встановили, що ті, хто заразився COVID-19 після проходження повного курсу вакцинації, мають таке ж вірусне навантаження, як і ті, хто не ставив вакцину. За даними спеціалістів, це говорить про те, що штам "Дельта" більш небезпечний, ніж штам "Альфа".

Оценка материала:

5.00 / 1
Ефективність вакцини Pfizer знижується швидше, ніж AstraZeneca, - вчені 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
19.08.2021 580
Еще материалы раздела «Суспільство»