<
НОВИНИ ДНЯ: Уряд України оприлюднив дані про зарплати прем’єра та віце-прем'єрів  Чи є загроза з Придністров’я: у ГУР доповіли про ситуацію зараз  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Нафтогазова галузь РФ зіткнулася з кадровими проблемами через мобілізацію, - Bloomberg  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  У РФ істерика після заяви Кемерона: погрожує бити "по об'єктах Британії поза Україною"  Оладки з яблуками: простий рецептвсі новини дня
Політика
Світ
20.08.2021 603

Таліби шукають афганців, які допомагали США - ЗМІ

Таліби, які захопили владу в Афганістані, шукають громадян, які співпрацювали зі США і НАТО, незважаючи на оголошену амністію.

Про це пише The New York Times з посиланням на конфіденційний документ ООН.

Як повідомляється, таліби погрожують вбити або заарештувати членів сімей афганців, які співпрацювали з американцями, якщо не зможуть їх знайти.

Такі пошуки ведуться в тому числі і серед людей, що зібралися в аеропорту Кабула.

Агентство AFP опублікувало відеозвернення ведучої новин афганського державного телеканалу RTA Pushto Шабнам Давран, яку таліби не пустили в офіс телеканалу, незважаючи на обіцянки зберегти для жінок можливість працювати при їх правлінні.

У свою чергу, DW повідомляє, що таліби вбили члена сім'ї їх журналіста і серйозно поранили ще одного його родича. Сам він виїхав із країни і зараз перебуває в Німеччині, іншим його родичам теж вдалося врятуватися. Врятованим членам його сім'ї доводиться ховатися.

Гендиректор компанії Петер Лімбург виступив із засудженням дій "Талібану" і закликом до влади ФРН втрутитися в ситуацію. DW повідомляє, що зараз таліби спеціально шукають тих журналістів, які працювали в країні для іноземних ЗМІ. Вони провели обшуки в будинках членів сімей трьох співробітників медіакомпанії.

Deutsche Welle, а також інші великі німецькі ЗМІ, такі як Die Zeit і Der Spiegel, звернулися до німецького уряду з закликом терміново впровадити програму екстреної видачі віз афганцям-журналістам, які працювали на них у регіоні.

Як повідомляє Reuters, з моменту захоплення Кабула було вивезено понад 18 тисяч осіб.

Оценка материала:

5.00 / 1
Таліби шукають афганців, які допомагали США - ЗМІ 5.00 5 1
Політика / Світ
20.08.2021 603
Еще материалы раздела «Світ»