<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 7 травня пройдуть короткочасні дощі, вдень до +26°  "Києво-Печерська лавра звільняється від духовної окупації" – Епіфаній про УПЦ (МП)  Чому зростає ціна бензину і коли вона почне знижуватись  Дощі із грозами: синоптик розповіла, якою буде погода в Україні 7 травня  На окупованій території України ПЦУ стала підпільною церквою — Епіфаній  Путін наказав провести навчання з ядерною зброєю: у ГУР пояснили мету диктатора  Стало відомо, які ракети запускатимуть з українських F-16всі новини дня
Політика
Світ
28.08.2021 1690

Американський дрон знищив бойовика ІДІЛ в Афганістані

Військові США в Афганістані за допомогою безпілотника завдали удару по бойовику, пов'язаному з "Ісламською державою", який займався організацією нападів.

630_360_1502176358-2094_28.08.21

Про це повідомляє CNN, посилаючись на Центральне командування Збройних сил США (CENTCOM), передає Укрінформ.

"Контртерористичної операції провели в провінції Нангархар на сході Афганістану. За попередніми даними, бойовик був знищений, жертв серед мирного населення немає", - повідомив представник CENTCOM капітан Білл Урбан.

Відомо, що авіаудар був узгоджений з президентом США Джо Байденом.

Спецоперація була проведена після того, як спецслужби попередили Байдена і віцепрезидента США Камалу Харріс про підготовку в Кабулі ще одного великого теракту. Посольство США в Кабулі закликало американців "негайно покинути" зону біля аеропорту Кабула через погрози безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, поблизу летовища Кабула у четвер пролунав вибух. Це сталося за кілька годин після того, як уряди кількох західних держав попередили своїх громадян триматися подалі від летовища через неминучу загрозу нападу з боку терористичного угруповання "Ісламська держава".

Загалом за день у Кабулі нарахували близько 7 вибухів, передають місцеві ЗМІ. В результаті терактів у столиці Афганістану упродовж дня загинули понад 200 осіб.

Оценка материала:

5.00 / 1
Американський дрон знищив бойовика ІДІЛ в Афганістані 5.00 5 1
Політика / Світ
28.08.2021 1690
Еще материалы раздела «Світ»