<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
30.08.2021 1270

У столиці відкрили Меморіал воїнам-киянам, які загинули в АТО/ООС

Київський міський голова Віталій Кличко взяв участь у відкритті на розі столичних вулиці Грушевського та Петрівської алеї Меморіалу загиблим киянам-учасникам АТО/ООС.

Про це повідомляє його пресслужба, передає Укрінформ.

«29 серпня, трагічна дата в новітній історії України. В цей день 7 років тому частини збройних сил Росії, що вторглися до України, обстріляли коридор, яким виходили українські бійці з Іловайська. Іловайський котел став пеклом і символом підступності агресора. А також – символом героїзму українських захисників. Сьогодні ми згадуємо наших героїв і вшановуємо їхню пам’ять та їхній подвиг… І сьогодні ми відкриваємо Меморіал, зведений на честь киян, які загинули за свободу України, за її європейське майбутнє», – наголосив Кличко.

За його словами, загалом майже 32 тисячі киян пройшли через бойові дії на Сході України, 400 захисників загинули.

Міський голова заявив, що місто, як може, підтримує родини загиблих, виділяє матеріальну допомогу, забезпечує оздоровлення дітей. "Допомагаємо також ветеранам, які дістали тяжкі поранення. Я ініціював окреме рішення – про забезпечення учасників російсько-української війни, які втратили кінцівки під час бойових дій, новими, спеціально обладнаними автомобілями. Йдеться про 9 ветеранів. Відповідний проєкт рішення Київрада розгляне на одному з найближчих засідань", – сказав Кличко.

У церемонії відкриття Меморіалу взяли участь матері та дружини загиблих героїв-киян, ветерани, представники міської влади.

Меморіал створений з граніту та металу. Основний майданчик вимощений гранітними плитами, доріжки викладені тротуарною плиткою. Крім того, облаштували освітлення, полив, оновили під об’єктом комунікації, здійснили благоустрій території біля Меморіалу.

Як повідомлялося, 29 серпня 2020 року в День пам’яті захисників України Віталій Кличко разом з родинами загиблих та ветеранами взяв участь у церемонії закладання капсули на місці спорудження меморіального комплексу киянам, що загинули за територіальну цілісність та незалежність України.

Оценка материала:

5.00 / 1
У столиці відкрили Меморіал воїнам-киянам, які загинули в АТО/ООС 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
30.08.2021 1270
Еще материалы раздела «Столиця»