<
НОВИНИ ДНЯ: Чи готова Франція до інтенсивної війни: генерал розкритикував президента Макрона  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Хто з держслужбовців має право на бронювання від мобілізації: відповідь Міноборони  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  Що зірки нам пророкують: гороскоп 6-12 травня 2024 року  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°  "Канцлер дав збій": експерти пояснили, чому Шольц сміявся з України через Taurusвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.09.2021 1072

Близько 30% видів дерев знаходяться під загрозою зникнення

Щонайменше 30% видів дерев у світі знаходиться під загрозою зникнення, зокрема, через зміну клімату.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Згідно з даними звіту лондонської благодійної організації Botanic Gardens Conservation International (BGCI), під загрозою зникнення дуби, магнолії та тропічні дерева.

За словами експертів, нині 17 500 видів дерев знаходяться під загрозою зникнення, що вдвічі перевищує кількість ссавців, птахів, земноводних і рептилій, яким також загрожує зникнення.

Саме тому вони закликають до вжиття невідкладних заходів для захисту дерев на тлі таких загроз, як вирубка лісів та зміна клімату.

«Ми маємо майже 60 000 видів дерев на планеті, і вперше ми знаємо, які з цих видів потребують заходів захисту для їхнього збереження, які найбільші загрози для них існують та де саме вони знаходяться», - заявив доктор Малин Ріверс із BGCI.

Згідно зі звітом Міжурядової групи експертів з питань змін клімату (МГЕЗК), люди безпрецедентними темпами змінюють клімат Землі, й необхідно різко скоротити викиди шкідливих речовин в атмосферу, щоб утримати глобальну температуру в межах норм, встановлених Паризькою кліматичною угодою.

Оценка материала:

5.00 / 1
Близько 30% видів дерев знаходяться під загрозою зникнення 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
03.09.2021 1072
Еще материалы раздела «Суспільство»