<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Бізнес
Технології
10.09.2021 563

Астрономи зробили знімки астероїда у формі «собачої кістки»

За допомогою телескопа Європейської південної обсерваторії (ESO) група астрономів отримала найяскравіші та найдетальніші знімки астероїда Клеопатра: спостереження показали, що цей об’єкт нагадує за формою «собачу кістку».

630_360_1631205182-444_10.09.21

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт ESO.

Це нове дослідження дає підказки про те, як утворився астероїд та два супутники, які обертаються навколо нього.

Учені з'ясували, що одна з частин астероїда більша, ніж інша, і визначили, що довжина Клеопатри становить приблизно 270 кілометрів.

Як відомо, Клеопатра — це унікальний астероїд у нашій Сонячній системі. Він має незвичайну форму та 2 супутники: AlexHelios і CleoSelene.

Цей космічний об’єкт знаходиться на відстані 200 мільйонів кілометрів від Землі.

Клеопатра обертається навколо Сонця в поясі астероїдів між Марсом і Юпітером із майже критичною швидкістю, вище якої астероїд почне розвалюватися, і навіть невеликі удари можуть підняти камені з його поверхні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Астрономи зробили знімки астероїда у формі «собачої кістки» 5.00 5 1
Бізнес / Технології
10.09.2021 563
Еще материалы раздела «Технології»