Бізнес
Економіка
В Україні дорожчають м’ясо, молоко риба та масло – Держстат
Із серпня 2020 року по серпень 2021 року в Україні подорожчали всі продукти тваринного походження.
Про це повідомляє Державна служба статистики.
У серпні 2021 року сало в середньому по Україні продавалося по 82,81 грн за кг (на 13,0% дорожче, ніж у серпні 2020 року); яловичина – по 165,0 грн за кг (на 15,7% дорожче); свинина – по 122,11 грн за кг (на 2,2% дорожче); ковбаса варена першого ґатунку – по 113,06 грн за кг (на 13,6% дорожче); яйця – по 26,29 грн за десяток (на 56,6% дорожче); куряче філе – по 111,39 грн за кг (на 27,5% дорожче); курятина у тушках – по 69,94 грн за кг (на 34,0% дорожче); морожена риба – по 84,87 грн за кг (на 6,0% дорожче).
Молоко пастеризоване жирністю до 2,6% за вказаний період зросло у ціні на 7,2% (до 26,62 грн за кг); сири м’які жирні – на 10,3% (до 117,22 грн за кг); сметана жирністю до 15% – на 13,8% (до 70,37 грн за кг); вершкове масло – на 9,2% (до 47,41 грн за 200 г).