<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт сирного печива з горіхами  Стало відомо, які інструменти вирішення житлового питання будуть в новому законодавстві  На вихідних дощі та зливи в Україні триватимуть  Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитування  Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього рокувсі новини дня
Політика
Світ
15.09.2021 782

У Британії ремонтують Стоунхендж – уперше за 60 років

Уперше за понад 60 років розпочалися ремонтні роботи в знаменитому Стоунхенджі. Це сталося після того, як лазерне сканування показало руйнування конструкцій: каменів перемичок, швів і бетонної стяжки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Щоби символічно відзначити початок ремонту, благодійна організація English Heritage запросила чоловіка замінити монету - пів пенні, яку він поклав під один із каменів у 1950-х роках, коли був ще хлопчиком. Цю спеціальну пам’ятну монету випустить Королівський монетний двір.

Очікується, що фахівцям-консерваторам знадобиться 2 тижні на виконання робіт.

Риштування будуть встановлені так, щоб робітники могли дістатися до вершини каменів і замінити бетонний розчин вапняним.

Старший куратор ремонтних робіт Хізер Себайр зазначив, що «ця життєво важлива робота захистить особливості, які роблять Стоунхендж таким унікальним».

Як відомо, Стоунхендж являє собою групу кам'яних монолітів до 6,5 м заввишки, які встановили кругом на Солсберійській рівнині (південно-західна Англія) в період між 3000 і 2000 роками до нашої ери.

У 1986-му Стоунхендж і його околиці включені до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Британії ремонтують Стоунхендж – уперше за 60 років 5.00 5 1
Політика / Світ
15.09.2021 782
Еще материалы раздела «Світ»