<
НОВИНИ ДНЯ: Липень в Україні розпочнеться зі спеки до +37: прогноз від синоптикині  Під Києвом з'явиться Національне військове меморіальне кладовище  Найсмачніший український борщ — рецепт  Спека посилиться: синоптик розповіла про погоду на початку липня  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Зеленський: у України із Заходом різне розуміння перемоги  Україну 1 липня розжарить до +37: синоптик розповіла, коли відпустить спекавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.09.2021 695

COVID-сертифікати матимуть кольорові відмітки виключно у цифровому форматі – Немчінов

"Жовті" та "зелені" COVID-сертифікати матимуть кольорові відмітки виключно в цифровому форматі, друкувати їх на папері відповідного кольору не потрібно.

630_360_1613579395-103_16.09.21

Про це міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов написав у Телеграмі, повідомляє Укрінформ.

Урядовець нагадав, що ухвалені постановою Кабінету Міністрів "Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 і від 29 червня 2021 р. № 677" зміни передбачають, що COVID-сертифікат матиме дві опції ("жовтий" або "зелений") та міститиме інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання від COVID-19. Так званий жовтий сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а зелений – про повний курс.

"Тепер у разі введення жовтого рівня епідемічної небезпеки спростили вимоги до роботи навчальних закладів. Вони працюватимуть за умови наявності не менше як 80% працівників з "жовтими" чи "зеленими" COVID-сертифікатами", – зазначив міністр.

Водночас, додав Немчінов, обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть "жовтий" чи "зелений" COVID-сертифікат.

Кінцеве рішення про те, чи надавати послуги тільки вакцинованим, чи дотримуватись всіх карантинних обмежень, залишається за власником.

«У разі введення червоного рівня епідемічної небезпеки заклади освіти працюватимуть лише якщо 100% працівників мають "зелений" COVID-сертифікат", - пояснив він.

Крім того, додав урядовець, чинні обмеження червоного рівня не будуть застосовуватися за умови наявності у всіх учасників (відвідувачів), працівників та організаторів масових заходів, у тому числі релігійних, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, розважальних закладів, ТРЦ, закладів громадського харчування, ринків, спортзалів та басейнів "зеленого" COVID-сертифіката.

За умови наявності в особи, яка перетинає кордон України, "жовтого" чи "зеленого" сертифіката про вакцинацію або одужання від COVID-19, вона може не проходити самоізоляцію. Це ж стосується й осіб, що які прибувають з тимчасово окупованих територій.

Немчінов уточнив, що COVID-сертифікати матимуть кольорові відмітки виключно в цифровому форматі, друкувати на папері відповідного кольору не потрібно.

Ця постанова набирає чинності з 20 вересня 2021 року.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Міністерство охорони здоров'я України дало детальне роз'яснення нових карантинних обмежень та норм при різних рівнях епіднебезпеки.

Кабінет Міністрів 13 вересня ухвалив зміни до постанови № 1236 про протиепідемічні обмеження, якими, зокрема, запровадив "жовтий" та "зелений" внутрішній COVID-сертифікати. Жовтий сертифікат свідчить про вакцинацію особи першою дозою вакцини, зелений - про проходження повного курсу вакцинації. Ці COVID-сертифікати можуть бути використані при роботі чи відвідуванні закладів громадського харчування, спортивних розважальних закладів в зонах, де встановлені обмеження на їх роботу у зв'язку з епідемічною ситуацією.

Як зазначив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, бізнес зможе сам обирати: припиняти роботу в умовах погіршення епідемічної ситуації чи вакцинувати працівників та приймати відвідувачів за умови пред'явлення документа про вакцинацію проти COVID-19.

Оценка материала:

5.00 / 1
COVID-сертифікати матимуть кольорові відмітки виключно у цифровому форматі – Немчінов 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
16.09.2021 695
Еще материалы раздела «Суспільство»