<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Бізнес
Економіка
16.09.2021 425

Мінфін оцінив загрозу економіці від мутацій COVID-19

Мутації коронавірусу можуть привести до уповільнення відновлення економіки України.

Про це йдеться в аналізі Мінфіну про фіскальні ризики на 2022 рік.

"На противагу базовому сценарію, за цим альтернативним сценарієм передбачається, що певну стабілізацію ситуації з поширенням вірусу вдасться досягти лише мірою набуття природного імунітету. Така ймовірність сценарію оцінюється вище за середню", - кажуть у відомстві.

Зазначається, що труднощі в боротьбі з пандемією приведуть до подальшого розвитку невизначеності в економіці, які будуть стримувати як споживання, так і інвестиції.

"У цілому, за цим сценарієм тільки з 2023 року інвестиційний попит буде випереджати інші складові попиту і перевищить рівень докризового 2019 року", - говориться в огляді.

У такому випадку, на відміну від оптимального сценарію, ВВП України зросте на 2,6% проти 3,8%, закладених в бюджеті-2022.

Також очікується зростання інфляції до 6,4% проти 6,2%, рівня безробіття (8,9% проти 8, %%), зростання експорту і імпорту складе 5,1% і 7,5% (проти 6,5% і 9,2% відповідно). Крім того, сповільниться зростання зарплат.

Оценка материала:

5.00 / 1
Мінфін оцінив загрозу економіці від мутацій COVID-19 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
16.09.2021 425
Еще материалы раздела «Економіка»