<
НОВИНИ ДНЯ: Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списати  Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стілвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.09.2021 2396

В Україні планують оновити правила транскрипції і транслітерації алфавіту

В Україні планують оновити правила транскрипції і транслітерації алфавіту. 

file

Робота над цим почнеться вже у цьому році.

Про це заявила в коментарі РБК-Україна голова Національної комісії зі стандартів державної мови Орися Демська, йдеться у матеріалі "Вбивство кирилиці". Чи потрібен Україні перехід на латинський алфавіт".

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив про те, що країні необхідно позбутися кирилиці. Втім, за словами Демської, Національна комісія зі стандартів державної мови не розглядала питання переходу на латиницю і найближчим часом не планує.

У той же час, до кінця року комісія почне роботу над новими правилами транскрипції і транслітерації з українського алфавіту, їх не змінювали з 2010 року, зазначила голова комісії в коментарі РБК-Україна.

Це стосується, наприклад, латинського відображення географічних назв та iмен в закордонних паспортах.



Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні планують оновити правила транскрипції і транслітерації алфавіту 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
17.09.2021 2396
Еще материалы раздела «Суспільство»