<
НОВИНИ ДНЯ: Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідженнявсі новини дня
18.09.2021 580

Данілов запевняє, що російська мережа магазинів Mere в Україні не працюватиме

Російська мережа супермаркетів Mere, де працюють і особи, які приїхали в Україну з РФ, у нашій державі не працюватиме.

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов поінформував на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

Журналіст запитав секретаря РНБО про роботу магазинів Mere, які належать власникам російської мережі супермаркетів “Світлофор”, у Білій Церкві та Павлограді.

“Я вам можу назвати ще два місця (окрім Білої Церкви і Павлограда — ред.), там, де сьогодні є ця мережа. Будьте впевнені: ця мережа у нашій країні працювати не буде. Я звертався вже до мера Миколаєва, якщо я не помиляюся, щоб він розумів, що відбувається. Я хотів би відправити його у Красноярськ (бізнесмени звідти володіють мережею магазинів Mere — ред.), щоб він спробував там відкрити мережу українських магазинів і спробував там попрацювати”, - поінформував Данілов.

Він зазначив, що вважає ситуацію з цією мережею магазинів ганьбою, “і ті міста, і мери міст, які дозволяють, щоб у них працювали мережа Mere, ... мають думати, чим вони займаються”.

Відповідаючи на запитання щодо висновків і планів РНБО стосовно цього питання, Данілов сказав, що українці “побачать найближчим часом все це на власні очі”.

“Ми сьогодні це питання розглядали у “Різному” на засіданні РНБО, ми розуміємо, як будемо на це реагувати, розуміємо, що будемо у цьому випадку робити. Більш того, я можу сказати, що певна кількість співробітників цієї мережі приїхала з РФ, більш того, якимось дивним чином вони тут отримують можливість працювати. Якщо (чиновники — ред.) мають бажання заплющувати очі на те, що роблять на нашій території росіяни, то будуть робити це. Але розберемося, не хвилюйтеся”, - сказав Данілов.

Раніше ЗМІ поінформували, що Mere - це проєкт власників російської мережі супермаркетів "Світлофор". Вона належить бізнесменам з міста Красноярськ - Сергію та Андрію Шнайдерам. Мережа пропонує товари за нижчими порівняно з конкурентами цінами.

Раніше видання Retailers з посиланням на директора з розвитку Mere в Україні Артема Хоменка повідомило про плани мережі відновити роботу супермаркету Mere в Миколаєві. Мережа планує відкрити 40 магазинів до кінця року. Мер Миколаєва Олександр Сенкевич заявив, що місцева влада не має повноважень забороняти діяльність бізнесу.

Данілов зі свого боку заявив, що якщо міська влада буде давати преференції російському бізнесу, “то до мера і депутатів дуже швидко будуть застосовані заходи”.

14 червня ЗМІ поінформували, що мережа Mere до кінця червня 2021 року хоче відновити роботу магазину в Миколаєві, який був закритий в минулому році, і відкрити 40 магазинів по всій Україні.

Данілов у свою чергу заявив, що Mere планувала відкрити магазини в Одеській, Миколаївській, Запорізькій та Херсонській областях для досягнення політичних цілей.

Він заявляв, що запуск Mere в Україні – спецоперація Російської Федерації і ця мережа не зможе працювати в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Данілов запевняє, що російська мережа магазинів Mere в Україні не працюватиме 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
18.09.2021 580
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»