НОВИНИ ДНЯ: В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУ  Я б не недооцінював ворога, проте ми їх обіграли по всіх ключових напрямках – Малюквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.09.2021 851

Денісова - про COVID-19 на окупованій Донеччині: Лікарні заповнені майже на 100%

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила про зростання захворюваності на COVID-19 у тимчасово окупованих районах Донецької області.

630_360_1603438352-102_19.09.21

Як передає Укрінформ, про це Денісова повідомила у Фейсбуку.

"Отримала інформацію про зростання рівня захворюваності на COVID-19 на тимчасово окупованих територіях Донецької області. Майже 100% наповненість місцевих лікарень підвищує навантаження на медиків, тим самим ускладнюючи непрості умови, в яких вони працюють останні півтора року", - написала Денісова.

За її даними, на окупованих територіях Донецької області щодня фіксують близько 500-700 нових випадків COVID-19. Більшість госпіталізованих не були щеплені проти коронавірусу.

Омбудсмен уточнила, що окупаційна влада використовує тільки російську вакцину, схвалення якої призупинила Всесвітня організація охорони здоров’я.

Вона звернулась до міжнародних гуманітарних організацій, які мають доступ до тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей, з проханням зосередити увагу на цій ситуації, а також сприяти у максимальному забезпеченні місцевих жителів тестами на COVID-19, вакцинами, схваленими ВООЗ, медичними препаратами та засобами особистого захисту.

Денісова також закликала співгромадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях, бути уважними до свого здоров’я та по змозі вакцинуватися на підконтрольній урядові України території.

Як повідомляв Укрінформ, 20 серпня Міністерство охорони здоров'я заявило, що громадяни з тимчасово окупованих територій Криму, Донецької та Луганської областей можуть вакцинуватися проти COVID-19 у будь-якому з пунктів щеплення та центрів масової вакцинації на підконтрольній уряду території України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Денісова - про COVID-19 на окупованій Донеччині: Лікарні заповнені майже на 100% 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
19.09.2021 851
Еще материалы раздела «Суспільство»