<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Україна
19.09.2021 695

Путін не має ресурсів, щоби зупинити проєвропейський курс України - російський політолог

Росія не спроможна зупинити проєвропейський і прозахідний курси України.

Таку думку в ефірі телеканалу "Дом" висловив російський політолог Дмитро Орєшкін, передає Укрінформ.

На думку політолога, можливості російського впливу на курс євроінтеграції, обраний Україною, обмежуються пропагандистськими практиками та військовими навчаннями поблизу українських кордонів.

"Але великою мірою, щоби реально зупинити цей процес, Путін ресурсів не має. Утруднити — так, наступати на мозолі — так, позбавити Україну газового транзиту, зіпсувати їй настрій ще десь — звісно, можна. Але зупинити — ні. Тому можна лише обурюватися, єхидствувати, ще щось робити. Але Україна рухається до Європи, Україна рухається на Захід, і це правильний вибір. Я би цього ж вибору хотів і для своєї країни", — зазначив Орєшкін.

Як повідомлялося, згідно з результатами опитування, проведеного Соціологічною групою “Рейтинг”, загалом 56% українців висловили схвальне ставлення до євроінтеграції України, що на 4% більше порівняно з минулим роком.

Крім того, 51% українців підтримують вступ України до НАТО (торік цей показник становив 49%).

Оценка материала:

5.00 / 1
Путін не має ресурсів, щоби зупинити проєвропейський курс України - російський політолог 5.00 5 1
Політика / Україна
19.09.2021 695
Еще материалы раздела «Україна»