<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососемвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
20.09.2021 620

Комаровський пояснив у програмі «Ранок з Україною», чи можна заразитися covid-19 після щеплення, якщо з'явилися гострі симптоми

У деяких людей після вакцинації з'являються гострі симптоми, які нагадують захворювання на коронавірус. У такому разі чи може вакцинована людина заразити оточуючих? Ведучий рубрики «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» пояснив, які вакцини використовуються проти коронавірусу й як вони діють на людей.

Нерідко люди скаржаться на те, що перші 1-2 дні після вакцинації у них з'являються гострі симптоми. Наприклад, підвищення температури, катаральні явища. Тобто таке відчуття, що вакцина не допомогла, а посилила слабкий стан організму. Тому ніби краще перебувати подалі від такої людини. Однак Євген Комаровський розвінчав цей міф.

«При появі гострих симптомів безпосередньо після вакцинації можна заразитися тільки тоді, коли для вакцинації використовується живий збудник», – пояснив доктор Комаровський.

Наприклад, за словами лікаря-педіатра вищої категорії, після отримання оральної вакцини проти поліомієліту людина певний час виділяє живий вірус в навколишнє середовище.

«На сьогодні всі вакцини від коронавірусної інфекції не мають ніякого відношення до живого коронавірусу, – запевнив кандидат медичних наук Євген Комаровський. – У всіх вакцинах використовується або інактивований вірус, тобто вірус, позбавлений своєї заразності. Або – фрагмент вірусу. Конкретно – це білок, який є джерелом утворення антитіл».

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Комаровський пояснив у програмі «Ранок з Україною», чи можна заразитися covid-19 після щеплення, якщо з'явилися гострі симптоми 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
20.09.2021 620
Еще материалы раздела «Суспільство»