<
НОВИНИ ДНЯ: Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозки  США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
21.09.2021 1458

У Києві запропонували локації для скульптури борщу

Кияни запропонували місця для встановлення скульптури борщу з метою розвитку гастротуризму та увіковічення національної української страви.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Київради.

За словами ініціатора встановлення скульптури, шеф-кухаря Євгена Клопотенка, кияни запропонували власні варіанти локації, де можна встановити скульптуру борщу, серед них найпопулярнішими є Житній ринок, Поштова та Контрактова площі, Бессарабка, парк імені Тараса Шевченка, Арка Дружби народів та інші.

«Нашу ініціативу підтримали кияни – це показує, що арт-об’єкт є цікавим для місцевих жителів. Я вдячний усім людям, які запропонували свої варіанти локацій для встановлення скульптури. Борщ є українською національною стравою, яку необхідно популяризувати у світі, адже гастротуризм є дієвим інструментом для підвищення привабливості столиці», – розповів Клопотенко.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, міська влада підтримує громадські ініціативи та сприяє їх реалізації у столиці.

«Кияни запропонували локації для встановлення скульптури борщу з метою увіковічення української національної страви. Необхідно не лише зберегти нематеріальну культурну спадщину нашого народу, а й забезпечити її популяризацію на теренах України та світу. Міська влада розвиває туристичну привабливість столиці через гастротуризм. Також важливо створювати нові неповторні публічні простори для відвідування, адже це один з основних чинників формування туристичної дестинації», – наголосив Володимир Бондаренко.

Бондаренко додав, що незабаром буде оголошено конкурс проєктів серед професійних скульпторів.

Як повідомлялося, у Києві планують встановити скульптуру борщу. Киянам пропонують обрати місце для встановлення скульптури борщу для увіковічення національної української страви та розвитку гастротуризму.

Скульптуру буде виготовлено за кошти приватних осіб.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Києві запропонували локації для скульптури борщу 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
21.09.2021 1458
Еще материалы раздела «Столиця»