<
НОВИНИ ДНЯ: Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії у війні, - WSJ  Кремль посилив атаки на Харків: аналітики назвали мету Росії  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  Виплати у Польщі: що треба знати про допомогу на дітей 2024 року  У Пентагоні заявили, що постійно контактують з Україною щодо потреб в озброєнні  Які обмеження для чоловіків за кордоном в новому законі про мобілізацію: переліквсі новини дня
Політика
Світ
22.09.2021 620

Казахстан відмовиться від російського телефонного коду

Казахстан з 2023 року планує перейти на власний міжнародний телефонний код, відмовившись від російського.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт міністерства цифрового розвитку, інновацій та аерокосмічної промисловості РК.

Як зазначається, замість телефонного коду +7, який також закріплений за РФ, Казахстан зарезервував +997 в Бюро стандартизації електрозв'язку Міжнародного союзу електрозв'язку (МСЕ).

«Казахстан перейде на власний національний телефонний код. Символічно, що до 30-річчя незалежності МЦРІАП зарезервувало за собою новий телефонний код +997 в Міжнародному союзі електрозв'язку. Раніше ми ділили код +7 разом з Росією, тепер, коли ви зателефонуєте з нашої країни за кордон, буде висвітлюватися "Казахстан"», - зазначив Багдат Мусін, міністр цифрового розвитку, інновацій та аерокосмічної промисловості РК.

За планами МЦРІАП, Казахстан перейде на новий національний код з січня 2023 року. При цьому з моменту присвоєння новий і старий код можуть бути використані паралельно протягом 2-х років. Повний перехід очікується з 2025 року.

Відзначається, що після виходу зі складу СРСР міжнародний телефонний код +7 закріпився за Російською Федерацією і Республікою Казахстан. Він використовується відповідно до Угоди від 17 червня 2006 року «Про використання нумерації 7-зони всесвітньої нумерації» (підписаної 17 червня 2006 року, між адміністраціями зв'язку двох країн).

Оценка материала:

5.00 / 1
Казахстан відмовиться від російського телефонного коду 5.00 5 1
Політика / Світ
22.09.2021 620
Еще материалы раздела «Світ»